Jocul League of Legends: Wild Rift s-a lansat în România pentru Android şi iOS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riot Games, dezvoltatorul şi publisher-ul jocurilor League of Legends şi Valorant, lansează în Open Beta, League of Legends: Wild Rift, versiunea pentru mobil a cunoscutului joc.

Toţi jucătorii vor avea acces complet gratuit la Wild Rift de pe dispozitivele Android sau iOS.

Wild Rift păstrează esenţa jocului League of Legends în varianta de mobil. După mai bine de 11 ani, jocul este disponibil sub o nouă formă, reconstruită de la zero şi optimizată pentru dispozitive mobile. Jocul vine cu set de comenzi tactile dual-stick şi o nouă hartă, numită Wild Rift. Noua hartă este puţin mai mică decât Summoner’s Rift din varianta de PC.

Jocul este conceput pentru a fi uşor de înţeles pentru jucătorii noi, dar păstrează esenţa experienţei League of Legends şi nu o transformă într-o experienţa casual. În modul Ranked poţi alege să joci solo, într-o echipă de 2 sau 3 jucători, iar cei care îşi doresc victoria cu orice preţ pot juca într-o echipa întreagă de 5 jucători. Sistemul de matchmaking va ţine cont de jucătorii care alcătuiesc grupul şi va căuta întotdeauna grupuri cu abilităţi competitive egale, pentru a găsi meciuri cât mai echilibrate posibil.

Ce este League of Legends?
League of Legends este un joc MOBA, un subgen de jocuri video de strategie, în care
fiecare jucător controlează un singur personaj cu un set de abilităţi unice care se îmbunătăţesc pe parcursul unui joc şi care contribuie la strategia generală a echipei. Două echipe, de câte cinci jucători fiecare, se luptă pentru a atinge obiectivul final şi a distruge baza adversarilor, situată în colţul opus al câmpului de luptă.

Wild Rift se bucură de un număr mare de campioni, iar jucătorii în Open Beta vor putea alege dintre 43 de personaje fantastice ca Darius, Draven sau Wukong, the Monkey King şi mulţi alţii.

Darius, the Hand of Noxus, este un agresor de pe culoarul superior, cu numeroase abilitaţi care îi permit să distrugă tot ce îi iese în cale, cu ajutorul ultimatelor sale.
Draven, fratele său, este potrivit pentru jucătorii care aleg să abordeze lupta de la distanţă. Draven aruncă de la distanţă topoarele către adversarii săi cu efecte devastatoare.
Wukong este un luptător care se clonează şi se implică în luptele de echipă, dezlănţuind haosul şi decimând echipa adversă.

Spre deosebire de versiunea PC a jocului, meciurile din Wild Rift ar trebui să dureze undeva între 15-20 de minute.

Una dintre optimizările pentru dispozitivele mobile este faptul că harta este pusă în oglindă pe partea roşie, astfel încât baza jucătorului este întotdeauna în partea din stânga jos a ecranului, iar baza inamicului este întotdeauna în partea dreaptă sus. Acest lucru a fost implementat astfel încât degetele jucătorului să nu acopere o parte importantă a ecranului în timpul luptelor intense. Asta înseamnă că Wild Rift nu foloseşte formatul clasic de „culoarul de sus” şi „culoarul de jos”, ci „culoarul duo” şi „culoarul solo”.

Wild Rift are, de asemenea, o cameră semi-blocată, care permite jucătorilor să mute camera, astfel încât să fie mai uşor să navigheze pe hartă, să ţintească mai eficient şi, în general, să beneficieze de o viziune de ansamblu asupra câmpului de luptă.

În timpul perioadei Open Beta, există moduri precum Normal, Co-Op vs AI, modul de antrenament, Ranked şi un mod de joc personalizat pentru ca fiecare jucător să se bucure de o experienţa plăcută de joc.

Wild Rift este un joc cu adevărat gratuit, ceea ce înseamnă că nu există nimic care să ofere un avantaj competitiv în joc asupra altor jucători. Există multe modalităţi prin care campionii pot fi deblocaţi, fie că sunt câştigaţi prin recompense de level-up, prin Blue Motes, evenimente sau prin rotaţia campionului free-to-play. Pentru jucătorii care nu pot sau nu doresc să cheltuiască bani în joc, există o nouă monedă pe care o pot câştiga în timp ce joacă, numită Poro Coins, care poate fi folosită pentru a debloca diverse obiecte cosmetice.

Harta Wild Rift este puţin mai mică decât Summoner’s Rift de pe computer, are tot 3
culoare şi drumuri între culoare şi celelalte obiective de interes şi oferă o experienţă foarte familiară pentru oricine a jucat versiunea pentru PC. Principala diferenţă este că jungla este reorganizată, iar inhibitorii sunt încorporaţi în al treilea rând de turnuri. De asemenea, nexus-ul nu are turnuri care să îl apere, deoarece se poate proteja singur de minionii şi campionii adverşi.

Pe 10 decembrie, la ora 12:00, Wild Rift adună lumea pentru cea mai mare bătălie a Baronului din istorie, cu jucători de pe tot globul care se întâlnesc într-un Livestream pe YouTube pentru a se confrunta cu creatura antică, îndrăgită de toată lumea.
Livestream-ul poate fi urmărit pe YouTube pe 10 decembrie, începând cu ora 12:00.

Contribuţiia jucătorilor la lupta istorică împotriva Baronului va fi recompensată. Prin eliminarea Baronului Nashor, toţi participanţii la Open Beta vor debloca un emote şi o pictogramă unică a Baronului în 2021.

 Prin intermediul evenimentului Noxus Brotherhood, jucătorii vor finaliza misiuni pentru a câştiga recompense speciale tematice Noxus şi pentru a debloca benzi desenate care povestesc despre relaţia dintre cei doi fraţi din Noxus.

Jucătorii se pot conecta folosind conturile existente Riot Games şi pot câştiga recompense în funcţie de timpul şi investiţia lor monetară în League of Legends pe PC.

League of Legends: Wild Rift este disponibil de azi în Open Beta pe Android şi iOS.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite