Învăţământul 2.0. Un profesor de la Universiteatea din Buckingham spune că roboţii ar putea înlocui dascălii în mai puţin de zece ani
0Sir Anthony Seldon, profesor la prestigioasa Universitate din Buckingham, avertizează cu privire la viitorul învăţământului şi este de părere că, în viitor, roboţii vor lua locul dascălilor la catedrele instituţiilor de învăţământ, urmând ca oamenii să devină nişte simpli asistenţi.
Mai toate domeniile din lume sunt schimbate pe zi ce trece, odată cu perfecţionarea tehnolgiei, iar apariţia inteligenţei artificiale are un cuvânt greu de spus în acest sens. Dacă meseriile care implică munca fizică sunt primele pe lista roboţilor, aceştia nu se vor ”mulţumi” doar cu atât şi îşi vor face simţită prezenţa şi în meserii creative, precum cea de profesor.
Seldon este de părere că oamenii din sălile de clasă vor ajunge nişte simpli asistenţi care vor ajuta cu păregătirea echipamentelor şi cu disciplinarea, la nevoie, a elevilor. Totuşi, n-am vrea ca roboţii să se ocupe şi de acest aspect, asta e clar.
Procesul de a preda idei noi, pentru ca elevii să-şi însuşească informaţii folositoare, va fi realizat exclusiv de maşinării care vor funcţiona pe bază de inteligenţă artificială, explică Seldon. Tot el mai adaugă faptul că maşinile se vor putea plia pe nevoile fiecărui elev sau student în parte, pentru a-i ajuta aşa cum se cuvine.
Inteligenţa artificală a cunoscut un real progres în ultimii ani şi poate fi folosită într-o multitudine de domenii.