Huawei a lansat împreună cu All Digital şi EY un studiu privind competenţele digitale în Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studiu digitalizare în UE.
Studiu digitalizare în UE.

Huawei, All Digital şi EY au lansat un studiu privind competenţele digitale, cu intenţia creşeterii gradului de conştientizare a deficitului privind abilităţile în domeniu la nivelul Uniunii Europene.

Studiul a fost prezentat în cadrul unui eveniment de lansare, în faţa unei comunităţi de experţi, pe 27 aprilie 2022, la Biblioteca Solvay din Bruxelles.

Potrivit unor noi cercetări, 2 din 3 europeni ce au un nivel scăzut în materie de competenţe digitale vor avea nevoie de perfecţionare până în 2025, pentru a atinge obiectivele stabilite în Planul de Acţiune al UE pentru Educaţie Digitală. 

Pe măsură ce Uniunea Europeană ia măsuri pentru a accelera tranziţia digitală şi ecologică, este nevoie de soluţii noi pentru a cultiva aceste abilităţi în rândul oamenilor.

 All Digital şi HUAWEI, cu sprijinul EY, au colaborat pentru a contribui la creşterea gradului de conştientizare a deficitului privind abilităţile digitale la nivelul Uniunii Europene. Prin intermediul unui chestionar rapid, fiecare cetăţean UE a putut vedea care sunt competenţele din domeniu pe care le poate îmbunătăţi. 

Scopul chestionarului este acela de a obţine o privire de ansamblu asupra deficitului de aptitudini digitale, prin crearea şi încadrarea rezultatelor în 6 tipologii distincte: 

  • Investigatorul Pierdut („The Lost Investigator);
  • Comunicatorul Tăcut („The Silent Communicator”);
  • Creatorul Stângaci („The Clumsy Creator); 
  • Protectorul Expus („The Exposed Protector);
  • Programatorul Deconectat („The Disconnected Programmer”):
  • Rezolvatorul Confuz („The Confused Problem-solver”). 

Aceste tipologii au fost create pe baza descoperirilor prezentate în studiul privind competenţele digitale în Uniunea Europeană.

În timp ce studiul explorează în profunzime cauzele fundamentale ale deficitului, chestionarul creşte gradul de conştientizare cu privire la carenţele digitale şi permite o înţelegere mai largă a situaţiei. Studiul dezvăluie, de asemenea, posibile soluţii şi acţiuni concrete pe care factorii decizionali le pot întreprinde pentru a reduce decalajul acestor competenţe.

Studiu digitalizare UE facut de Huawei All Digital şi EY

Studiul este structurat în jurul a cinci domenii specifice de interes:

● Îmbunătăţirea şi creşterea oportunităţilor de educaţie şi învăţare în domeniul TIC (Tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor);

● Prioritizarea talentelor în cadrul companiilor: îmbunătăţire/recalificare;

● Încurajarea şi sprijinirea femeilor care activează în domeniul TIC;

● Stimularea creării unor ecosisteme colaborative în sfera competenţelor digitale;

● Investiţiile în digitalizarea serviciilor publice.

Studiul evidenţiază constatări importante - aproape 1 din 5 specialişti TIC au competenţe digitale scăzute la nivel general, în timp ce aproape 80% din decalajul de competenţe digitale se datorează contradicţiei dintre competenţele digitale, indicând nevoia urgentă de perfecţionare.

Studiul pe zona UE reprezintă una dintre cele patru serii de studii dedicate talentelor, care include Spania, Africa de Sud şi China. Celelalte trei lucrări vor fi lansate separat în mai.

Chestionare: https://www.europeandigitalskills.eu/quiz/

Studiu: https://www.europeandigitalskills.eu/white-paper/

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite