Hacking Google, serialul documentar lansat de gigantul Alphabet pentru conștientizarea pericolelelor online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google România a prezentat marți, 22 noiembrie, Hacking Google, un serial documentar pentru conștientizarea pericolelelor online care vizează companiile, dar bun de urmărit și de utilizatorii finali.

Imagine de la evenimentul Hacking Google. FOTO Adrian Pogîngeanu
Imagine de la evenimentul Hacking Google. FOTO Adrian Pogîngeanu

Serialul Google începe explicând când / cum a apărut termenul hack și continuă cu o privire din interior asupra atacului cibernetic ”Operation Aurora” din 2009. Mai presus de toate, arată cum a dus la revizuirea infrastructurii de securitate a Google. Aflăm informații pe larg direct de la persoanele care s-au ocupat de atac.

Serialul face profilul echipelor care au fost dezvoltate ca urmare a atacurilor - inclusiv Grupul de analiză a amenințărilor, Echipa Roșie (au o singură sarcină: să afle slăbiciunile Google din interior), Proiectul Zero și Vânătorii de erori.

În timp ce cea mai mare parte a acestei activități se desfășoară în spatele ușilor închise, documentarul oferă o privire în culisele activității pe care o desfășoară fiecare echipă, de la urmărirea atacatorilor susținuți de guvern, la încercarea de a ”penetra” Google pentru a-i testa apărarea și multe altele.

FOTO Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu

După primul episod, Dan Oros - Head of Marketing la Google și YouTube România a prezentat câteva exemple de phising într-o discuție interactivă, o serie de statistici legate de phising și soluții pentru păstrarea datelor în siguranță.

Legat de parte de statistici, Google spune că:

- cele mai credibile site-uri de phising păcășlesc 45% din utilizatori;

- 20% din conturi sunt accesate în 30 de minute de la phising;

- 90% dintre atacurile la securitatea  informațiilor încep cu phising;

- 80% dintre atacurile la adresa companiilor încep cu phising.

Soluțiile Google pentru a nu deveni victima hackerilor sunt:

- parole puternice și unice;

- activare verificare în doi pași;

- programul protecție avansată ;

- verificarea securității;

- smartphone / dispozitiv securizat;

La final a fost o discuție despre film și securitate cibernetică între Dan Cîmpean - Director, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Daria Cătălui - Specialist în educaţie cibernetică (prezentă online) și Virgilius Traian Stănciulescu - Director IT, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Dialogul a fost moderat de Marcin Krasuski - CEE Government Affairs and Public Policy Lead.  

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite