Core Scientific, una dintre cele mai mari companii de minat criptomonede, și-a cerut falimentul

0
Publicat:

Core Scientific Inc (CORZ), una dintre cele mai mari companii de minat de criptomonede, cotate la bursă din Statele Unite, a declarat miercuri, 21 decembrie, că a solicitat intrarea în faliment.

Prăbușirea pieței criptomonedelor. FOTO Shutterstock
Prăbușirea pieței criptomonedelor. FOTO Shutterstock

Core Scientific, cu sediul în Austin, Texas, spune că motivele falimentulului său sunt scăderea prețului bitcoin, creștera costurilor cu energia pentru mineritul de bitcoin și o datorie de 7 milioane de dolari a creditorului american de criptomonede Celsius Network, unul dintre cei mai mari clienți ai săi.

Core Scientific a precizat în documentele depuse la tribunal că a suferit o pierdere netă de 434,8 milioane de dolari în cele trei luni care s-au încheiat la 30 septembrie 2022 și că are doar 4 milioane de dolari în lichidități la momentul depunerii cererii de intrare în faliment.

Compania a angajat consilieri de restructurare în luna octombrie și de atunci negociază cu creditorii în legătură cu declararea falimentului.

În acest an, peste o mie de miliarde de dolari a fost ștearsă din sectorul criptomonedelor, iar creșterea ratelor dobânzilor a exacerbat temerile legate de o încetinire a creșterii economice. Prăbușirea a eliminat jucători cheie din industrie, precum fondul Three Arrows Capital și Celsius.

Cea mai mare lovitură a fost dată după ce luna trecută, FTX, un important schimb de cripto-monede, a solicitat falimentul. Căderea sa rapidă a declanșat un control riguros din partea autorităților de reglementare cu privire la modul în care firmele de criptomonede dețin fonduri și își desfășoară operațiunile comerciale.

După o creștere rapidă în 2020 și 2021, bitcoin - de departe cea mai populară monedă digitală - a scăzut cu peste 60% în acest an.

În cererea sa de faliment, Core Scientific a declarat că are active și pasive între 1 și 10 miliarde de dolari și între 1.000 și 5.000 de creditori.

Core Scientific a devenit companie publică în 2021, printr-o fuziune cu o companie de cecuri în alb, într-o tranzacție care, la vremea respectivă, a fost evaluată la 4,3 miliarde de dolari.

Prima ședință de judecată pentru faliment a Core Scientific a fost stabilită pentru 21 decembrie 2022.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite