CES 2020: Asus prezintă două laptopuri noi de gaming din gama TUF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TUF Gaming F15 si F17

ASUS a anunţat la CES 2020 o nouă familie de laptopuri TUF Gaming, cu performanţe sporite şi mai flexibile decât oricând.

Arhitectura nucleelor AMD “Zen 2” ajunge acum şi pe laptopuri, sub forma noii serii de procesoare mobile AMD Ryzen 4000. Laptopurile TUF Gaming A15 şi A17 oferă opţiuni care merg până la cele mai recente procesoare mobile din seria AMD Ryzen 4000, cu 8 nuclee şi 16 thread-uri.

TUF Gaming A15 şi A17 îmbină această putere cu o memorie RAM DDR4-3200, care poate îmbunătăţi şi mai mult performanţele, atât în sarcinile de productivitate, cât şi în gaming. Mai târziu, în cursul acestui an, laptopurile TUF Gaming F15 şi F17 vor fi disponibile cu viitoarele procesoare Intel Core de generaţia a 10-a.

Indiferent de procesor, puterea grafică provine de la GPU-urile NVIDIA GeForce, bazate pe cea mai recentă arhitectură NVIDIA Turing. Întreaga gamă de laptopuri TUF Gaming poate fi configurată cu procesoare grafice de până la GeForce RTX 2060, care folosesc o combinaţie de nuclee CUDA, RT şi Tensor pentru a activa randarea hibridă de "ray tracing" în timp real şi accelerarea bazată pe AI.

Ecrane NanoEdge de până la 144Hz

TUF Gaming F15 si F17

Ecranele vin cu rate de refresh de până la 144 Hz ale modelelor de 15 inci şi cu 120 Hz pe versiunile de 17 inci şi sunt de tip NanoEdge, ceea ce înseamnă că au rame subţiri pe trei laturi - un design care sporeşte efectul imaginilor şi face carcasele mai portabile. Volumul global al laptopurilor TUF Gaming de 15 inchi este redus cu până la 7% comparativ cu modelele predecesoare, iar versiunile de 17 inchi sunt cu 8% mai compacte. Fiecare laptop include o cameră web pentru streaming sau conferinţe video, poziţionată pe marginea de sus, iar un decupaj subtil în exteriorul ramei creează suficient spaţiu pentru montarea camerei şi ajută la deschiderea comodă a capacului.

Cu toate că proporţiile au fost reduse, laptopurile TUF Gaming includ o opţiune de baterie mai mare, de 90 Wh, astfel încât utilizatorii nu trebuie să-şi facă griji în legătură cu autonomia atunci când orele de curs, lucrul sau alte activităţi nu le permit accesul la o priză. Combinaţia de hardware AMD şi NVIDIA din TUF Gaming A15 şi A17 oferă o autonomie de până la 8,7 ore de navigare pe web şi de 12,3 ore de redare video.

Laptopurile sunt disponibile în două finisaje exterioare. Fortress Gray are un capac metalic care a fost prelucrat prin sablare pentru a evidenţia textura fină a materialului înainte de a fi finisat în nuanţa de gri menţionată în nume.

Bonfire Black vine cu un aspect mai agresiv, finisajul fiind gândit pentru gamerii extrovertiţi. Formele trapezoidale mari din centrul capacului evocă modelul hexagonal folosit peste tot în carcasă şi atrag privirea către logo-ul TUF Gaming încrustat.

Ambele finisaje sunt suficient de dure pentru a rezista stresului cotidian. Laptopurile TUF Gaming sunt certificate că întrunesc standardele MIL-STD-810H pentru vibraţii, căderi de la mică altitudine şi temperaturi şi umiditate extreme.

Răcire şi posibilitatea de upgrade

TUF Gaming F15 si F17

Un sistem de auto-curăţare a răcirii direcţionează impurităţile în tunele anti-praf înainte ca acestea să se poată depune pe palele ventilatoarelor şi pe lamele radiatoarelor. Fluxul de aer care trece prin aceste canale curăţă în mod natural praful din sistem, menţinând laptopurile la cel mai bun nivel de performanţă pe termen lung.

La interior, două sloturi SO-DIMM pot găzdui până la 32 GB de RAM, ceea ce este suficient pentru multitasking masiv şi chiar şi pentru crearea de conţinut. Sloturile duale M.2 oferă o cale de upgrade pentru biblioteca de jocuri în continuă expansiune şi pentru arhivele digitale ale utilizatorilor. Sunt disponibile configuraţii cu SSD-uri NVMe de până la 1 TB cu timpi de încărcare extrem de rapizi şi o performanţă generală foarte sensibilă. Al doilea slot este pregătit pentru o stocare mai solidă, legată la aceeaşi interfaţă PCI Express rapidă.

Cele două laptopuri utilizează tastaturi complete de tip desktop.Fiecare tastă utilizează tehnologia Overstroke pentru a îmbunătăţi sensibilitatea şi senzaţia generală. Switch-urile răspund mai rapid, la un nivel mai înalt al cursei, rămânând destul de mult spaţiu până la atingerea bazei. Ele sunt certificate să reziste la 20 de milioane de apăsări.

Conectivitate şi preţuri

Noile laptopuri TUF Gaming au opţiuni ample de conectivitate pentru perifericele de gaming şi nu numai. Pe latura stângă a laptopului, utilizatorii vor găsi două porturi USB 3.2 Gen 1 Tip A şi un port USB 3.2 Gen 2 Tip C. Acesta din urmă suportă monitoare G-SYNC prin intermediul modului alternativ DisplayPort 1.4, iar un port dedicat HDMI 2.0b permite utilizatorilor conectarea unui proiector, monitor adiţional sau televizor cu ecran mare. Un alt port USB oferă conectivitate adiţională pe latura din dreapta.

Adaptorul Gigabit Ethernet dispune de un port LAN de mare viteză, cu latenţa scăzută, pentru jocuri multiplayer serioase. TUF Gaming A15 şi A17 se pot conecta, de asemenea, wireless cu un adaptor Wi-Fi 5 (802.11ac) care include suport Bluetooth. Modelele F15 şi F17 includ un upgrade la Intel Wi-Fi 6 (Gig+), care împinge lăţimea de bandă maximă a interfeţei wireless până la 2,4 Gbps atunci când aceasta este conectată la un router compatibil.

Noile laptopuri TUF Gaming A15 şi A17 vor fi disponibile în România începând din luna martie 2020, preţurile pornind de la aproximativ 3799 de lei (taxe incluse).

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite