Camera Reprezentanților votează pentru interzicerea TikTok în SUA

0
Publicat:

Camera Reprezentanților a avansat sâmbătă o lege care ar putea duce la interzicerea TikTok în Statele Unite. Proiectul de lege îl obligă pe proprietarul chinez al TikTok, ByteDance, să vândă platforma în aproximativ un an, în caz contrar, se va confrunta cu o interdicție totală în Statele Unite. Versiunile anterioare ale legislației acordau ByteDance doar șase luni pentru a găsi un nou proprietar, relatează Business Insider.  

Platforma Tik Tok riscă să fie interzisă în SUA. foto shutterstock (Arhivă)
Platforma Tik Tok riscă să fie interzisă în SUA. foto shutterstock (Arhivă)

Pentru a accelera adoptarea legislației bipartizane, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a combinat-o cu un proiect de lege care să permită SUA să confiște activele rusești, apoi a inclus-o într-un pachet care conținea proiecte de lege privind ajutorul pentru Taiwan, Israel și Ucraina, care au fost amânate de luni de zile pe fondul luptelor interne din Congres. 

Acest pachet legislativ va ajunge în câteva zile la Senat, unde este posibil să fie adoptat.

Politicienii americani și-au exprimat timp de ani de zile îngrijorarea cu privire la securitatea TikTok, întrucât ByteDance este obligată să împărtășească date cu guvernul chinez. TikTok are aproximativ 170 de milioane de utilizatori numai în Statele Unite. 

Spre sfârșitul mandatului său de președinte, Donald Trump a încercat să interzică aplicația. De atunci, el a revenit asupra problemei, susținând că dispariția TikTok ar putea consolida Meta, compania-mamă a Facebook, pe care a numit-o „dușman al poporului"

Președintele Joe Biden și-a manifestat intenția de a semna legea săptămâna viitoare, dacă aceasta va trece de Senat. Chiar dacă legislația ar putea duce la o vânzare forțată în loc de o interdicție totală, conducerea companiei TikTok se teme de ce este mai rău și se așteaptă să o atace în instanță. Contestațiile în justiție ar putea veni, de asemenea, din partea utilizatorilor și creatorilor TikTok. 

Această legislație are un rezultat prestabilit: interzicerea totală a TikTok în Statele Unite", a declarat luna trecută un purtător de cuvânt al ByteDance. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite