Brave a înlocuit Google cu propriul motor de căutare

0
0
Browser Brave FOTO Shutterstock
Brave Browser. FOTO Shutterstock

Brave Search va deveni op┼úiunea de c─âutare implicit─â pentru noii utilizatori din SUA, Marea Britanie, Canada, Germania ┼či Fran┼úa, urm├ónd ca ┼či mai multe ┼ú─âri s─â urmeze acest pas ├«n cur├ónd

Amer Owaida, Security Writer al ESET, explic─â pe blog ce implic─â aceast─â schimbare ┼či ce planuri mai are Brave.

Brave, companie cunoscut─â pentru browserul s─âu centrat pe confiden┼úialitate, a anun┼úat c─â va ├«nlocui Google ┼či alte motoare de c─âutare cu Brave Search ca motor de c─âutare implicit pentru noii utilizatori.

ÔÇ×├Äncep├ónd de ast─âzi, noii utilizatori Brave vor avea posibilitatea de a c─âuta ├«n browserul┬áBrave┬áprin Brave Search, oferindu-le confiden┼úialitatea ┼či autonomia unei alternative de c─âutare/browser la variantele Big Tech.┬á

Brave Search este construit pe baza unui index independent ┼či nu urm─âre┼čte utilizatorii, c─âut─ârile sau click-urile acestoraÔÇŁ, a dezv─âluit Brave ├«ntr-o┬ápostare de pe blog┬ácare anun┼ú─â schimbarea.

Primele ┼ú─âri care au f─âcut schimbarea sunt Statele Unite, Canada ┼či Regatul Unit, unde Google va fi ├«nlocuit cu Brave Search ca motor de c─âutare implicit. ├Äntre timp, Fran┼úa va trece de la Qwant, ├«n timp ce Germania va ├«nlocui DuckDuckGo. Brave a promis c─â mai multe ┼ú─âri vor vedea schimb─âri similare ├«n lunile urm─âtoare.

├Än timp ce utilizatorii existen┼úi Brave vor p─âstra motoarele de c─âutare pe care le-au ales anterior ca implicite, ei pot configura manual Brave Search ca op┼úiune implicit─â. Majoritatea celorlalte browsere majore ar trebui s─â accepte ┼či oferta de motor de c─âutare Brave.

Cu cea mai recent─â actualizare a browserului s─âu ├«n versiunile desktop, iOS ┼či Android, Brave va oferi automat Brave Search ca op┼úiune de c─âutare implicit─â pentru noii utilizatori. Cu toate acestea, dac─â prefer─â, pot alege un alt motor de c─âutare navig├ónd la set─ârile motorului de c─âutare ale browserului.

Exist─â totu┼či un avertisment: de┼či Brave Search nu afi┼čeaz─â momentan reclame, versiunea sa gratuit─â ar putea include reclame ├«n cur├ónd. Este ├«n lucru o versiune Premium f─âr─â anun┼úuri ┼či reclame.

Compania ┼či-a lansat motorul de c─âutare ├«n luna iunie,┬á ca o alternativ─â pentru utilizatorii care se g├óndesc la confiden┼úialitate. ÔÇ×Brave Search a crescut semnificativ de la lansarea sa ├«n iunie anul trecut, cu aproape 80 de milioane de interog─âri pe lun─â. Utilizatorii no┼čtri sunt mul┼úumi┼úi de solu┼úia cuprinz─âtoare de confiden┼úialitate pe care Brave Search o ofer─â ├«mpotriva Big Tech prin integrarea ├«n browserul nostruÔÇŁ, a declarat Brendan Eich, CEO ┼či co-fondator al Brave.

Pentru a ├«mbun─ât─â┼úi acoperirea ┼či calitatea Brave Search, produc─âtorul s─âu a lansat ┼či Proiectul Web Discovery (WDP), care le permite utilizatorilor s─â introduc─â ┼či s─â ├«mbun─ât─â┼úeasc─â motorul de c─âutare prin contribu┼úia anonim─â cu date. Utilizatorii care decid s─â foloseasc─â func┼úia ┼či s─â ia parte la proces vor avea confiden┼úialitatea ┼či anonimatul protejate; orice date pe care le furnizeaz─â nu pot fi legate de persoane sau de dispozitivele acestora ┼či nici nu pot fi legate ├«ntre ele pentru un utilizator sau un set de utilizatori.

ÔÇ×Sistemul ofer─â date anonime de c─âutare ┼či navigare realizate ├«n browserul Brave de la utilizatorii care s-au ├«nscris. Aceste date ajut─â la construirea indexului independent Brave Search ┼či se asigur─â c─â Brave Search arat─â rezultate relevante pentru interog─ârile de c─âutareÔÇŁ, a spus compania.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite