Bitdefender: Numărul de linkuri infectate în atacurile de furt de date se ridică la 250.000

0
Publicat:

Numărul de linkuri infectate detectate în atacuri care vizează furtul de date a crescut de cinci ori de la începutul anului, ajungând până la un sfert de milion la mijlocul lunii iunie, potrivit unei analize interne realizate de Bitdefender.

Grafic Bitdefender.
Grafic Bitdefender.

Astfel, 26% dintre tentativele de phishing monitorizate au avut ca scop obținerea datelor bancare sau accesul la conturile utilizatorilor. În topul datelor râvnite de atacatori, urmează accesul la conturi de social media (18%), de magazine online (13%), de distribuție de fișiere (7%), companii de livrări și curierat (6%) și servicii de e-mail (4%).

În contextul în care tentativele de phishing sunt din ce în ce mai numeroase, dar și din ce în ce mai sofisticate și greu de detectat, ING și Bitdefender lansează un parteneriat pentru a încuraja utilizatorii să folosească soluții de securitate pentru a-și proteja datele și a preveni fraudele.

De ce ai nevoie de o soluție de securitate cibernetică?

- Îți protejezi datele în timp real și previi atacurile cibernetice.

- Îți protejezi dispozitivele împotriva celor mai frecvente pericole cibernetice: atacuri de tip phishing, viruși troieni, spyware, malware sau ransomware. Totodată, o soluție de securitate cibernetică blochează linkurile infectate cunoscute, inclusiv pe cele care par a fi sigure, dar sustrag informații financiare, cum ar fi parolele sau numărul cardului.

- Îți păstrezi anonimitatea pe Internet.

- Poți folosi VPN atunci când accesezi rețele Wi-Fi publice, când faci cumpărături online și oricând vrei ca sesiunile tale de navigare să fie confidențiale. Funcția anti-tracker îți permite să păstrezi confidențialitatea datelor și să gestionezi site-urile care îți colectează datele.

- Poți vedea ce aplicații au acces la microfonul dispozitivului tău și când anume, precum și ce aplicații încearcă să îți acceseze camera web, ceea ce îți va permite să le blochezi accesul neautorizat.

- Efectuezi tranzacții bancare online de pe dispozitive mai sigure.

- Te protejezi de linkuri periculoase, trimise prin intermediul rețelelor de socializare.

Sfaturi pentru a te proteja de atacatorii cibernetici

- Nu cumpăra produse promovate prin e-mailuri nesolicitate;

- Folosește conexiunea de date mobile a telefonului sau a tabletei în defavoarea rețelelor Wi-Fi publice;

- Nu furniza niciodată datele cardului tău, banca nu îți va cere niciodată date confidențiale pe e-mail;

- Folosește o soluție antivirus actualizată și scanează periodic dispozitivele, mai ales înainte de a efectua tranzacții/ plăți online;

- Evită accesarea linkurilor și a fișierelor atașate provenite din surse nesigure;

- Nu intra în aplicația bancară din linkuri primite pe e-mail sau SMS sau tastând în motorul de căutare numele aplicației;

- Nu transmite codul primit de la bancă prin SMS altor pesoane prin orice canal și nu îl introduce într-o pagină web;

- Asigură prin back-up datele de pe terminal, fie în cloud sau pe un dispozitiv extern.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite