Apple îşi sancţionează furnizorii, după ce descoperă minori care munceau ilegal, discriminare în rândul femeilor şi condiţii de lucru mizere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul unui audit intern efectuat la una dintre companiile care produce piese pentru Apple, gigantul IT a descoperit zeci de copii care munceau în condiţii mizere.

Apple a descoperit anul trecut numeroase cazuri de copii care munceau ilegal, discriminare şi probleme cu plata salariilor.

Într-unul din cazuri, reprezentanţii Apple au declarat că au încheiat colaborarea cu firma Guangdong Real Faith Pingzhou Electronics după ce au descoperit 74 de minori care lucrau ilegal. De asemenea, s-a descoperit că o agenţie de recrutare falsifica documente pentru a le permite copiilor să muncească ilegal.

Apple a raportat cazul autorităţilor locale, potrivit „The Guardian“.

Firma chinezească nu a dorit să comenteze.

Apple se bazează în mare parte pe furnizorii săi asiatici precum Taiwan’s Foxconn Technology Group pentru a asambla majoritatea iPhone-urilor şi iPad-urilor. Joi, gigantul IT a declarat că au fost efectuate 393 de audituri în 2012, cu 72% mai multe ca în 2011.

Programul de inspecţii a început după ce compania a fost acuzată că obţine profituri de pe urma muncitorilor prost plătiţi din China care lucrează în condiţii dificile.

Criticile au apărut în 2010, după ce o serie de sinucideri ale muncitorilor din cadrul Foxconn au atras atenţia asupra programului de lucru prelungit pe care aceştia îl suportă, adesea în schimbul unui salariu infim.

Oficialii de la Apple au declarat că încearcă să ia măsuri pentru a mări gradul de transparenţă, inclusiv prin audituri în rândul firmelor partenere. Într-un interviu acordat joi publicaţiei „The Guardian“, Jeff Williams, vicepreşedintele Apple, a declarat că se fac eforturi pentru rezolvarea a două dintre cele mai grave probleme – să se asigure că nu există muncitori minori şi să se fixeze programul de lucru la 60 de ore pe săptămână.

Pentru 2013, prioritatea Apple este să angajeze interni şi să se asigure că sistemul funcţionează corect în rândul partenerilor, mai ales în China, unde multe facultăţi le cer studenţilor să facă internshipuri în perioada de practică.

De altfel, multe companii din China angajează studenţi pentru a asigura forţa de muncă necesară.

Un alt aspect este investigarea zonelor în care agenţiile care ajută imigranţii ilegali să găsească locuri de muncă le solicită acestora o parte substanţială din salariul primit.

Apple a mai descoperit şi a oprit, potrivit raportului, practici discriminatorii împotriva femeilor care muncesc pentru firmele partenere şi care le cereau acestora să facă teste de sarcină. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite