Apple recunoaşte că a folosit mâna de lucru a minorilor în fabricile sale

0
0
iPhone şi Tablet PC. Sursa foto: www.gizmodo.com
iPhone şi Tablet PC. Sursa foto: www.gizmodo.com

Apple admite că a folosit copii în munca din fabricile unde se construiesc iPod-uri, calculatoare şi telefoane mobile.

Cel puţin 11 copii de 15 ani au fost descoperiţi ca lucrând anul trecut în trei fabrici Apple, scrie Telegraph. Compania nu a numit fabricile şi nici nu a spus unde sunt plasate, dar majoritatea produselor companiei sunt asamblate în China. De asemenea, Apple are fabrici şi în Taiwan, Singapore, Filipine, Malaezia, Tailanda , Republica Cehă şi SUA.

Oficialii Apple au spus că mâna de lucru a copiilor nu mai este folosită: "În fiecare dintre cele trei fabrici, am cerut o analiză completă a tuturor muncitorilor înregistraţi, precum şi o cercetare care să clarifice cum au ajuns minorii să obţină un job în fabricile Apple", au spus reprezentanţii companiei într-un raport.

Totuşi, Apple a fost criticată în mai multe rânduri că abuzează de muncitorii săi şi de condiţiile de muncă foarte proaste. Săptămâna trecută, a ieşit la iveală că 62 de muncitori de la fabrici care asamblează produse Apple şi Nokia s-au intoxicat cu n-hexane, un lichid toxic care poate cauza degenerarea musculară şi poate afecta văzul. Apple nu a comentat pe această problemă.

Anul trecut , un angajat al Foxconn, din Taiwan, una dintre cele mai mari companii Apple, s-a sinucis după ce a fost acuzat că a furat un prototip pentru iPhone. 

Foxconn a fost acuzată că îşi tratează angajaţii extrem de prost, având un management "inuman şi militant", care neglijează drepturile umane. Oficialii de la Foxconn nu au dorit să comenteze acuzaţiile.

În 2008, Apple a constatat că un număr total de 25 de lucrători copii au fost angajaţi pentru a asambla iPod-uri, iPhone şi gama sa de computere.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite