Ai site nou? Află cum să atragi utilizatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfaturi pentru deţinătorii de site-uri
Sfaturi pentru deţinătorii de site-uri

Un utilizator obişnuit de Internet petrece, în medie, mai puţin de un minut pe o pagină web. Există mulţi factori care îi determină pe vizitatori să părăsească o pagină de pe un site, la fel cum există alte motive care-i fac să rămână şi chiar să revină la ea.

După ce, timp de opt ani, a văzut aceleaşi greşeli devenite banale, în crearea unui nou site, fondatorul platformei de webdesign TruInteractive, Truman Hedding, a alcătuit o listă cu câteva sfaturi de bază pentru un site atractiv.


1. Creează un design atrăgător

Tot ceea ce contează este prima impresie pe care site-ul o lasă vizitatorilor. Nu contează cât de serioase sunt informaţiile pe care le conţine, sau cât de sobru este publicul căruia i se adresează. Dacă site-ul nu este atrăgător din punct de vedere estetic, utilizatorii nu vor reveni.

"Principalul motiv pentru care nu vedem design-uri atrăgătoare este stabilirea greşită a priorităţilor celor care deţin site-urile. Informaţii despre cum să creezi un site există, dar e greu să le pui în aplicare", crede Hedding.

2. Design-ul trebuie să fie în concordanţă cu profilul site-ului

Nu e destul să arate bine; formatul trebuie să respecte şi să urmărească profilul informaţiilor pe care le conţine.

"Dacă site-ul este despre cum să faci bani, vei folosi pagini cu un conţinut consistent, fonturi mari şi clip art. Dacă scrii despre taxe, nu poţi face la fel. Trebuie să ai conţinut riguros structurat, fonturi curate, culori solide şi imagini de la fotografi profesionişti", a spus Hedding, pentru businessinsider.com.

3. Navigare cât mai uşoară

Utilizatorilor trebuie să le fie uşor să găsească informaţiile pe care le caută. Conţinutul trebuie structurat astfel încât navigarea să se facă uşor şi logic.

4. Elimină reclamele de forma paginilor interstiţiale

Paginile interstiţiale sunt acelea care se deschid în momentul în care accesezi un site, acoperind întreaga pagină propriu-zisă a site-ului.

Nu este recomandată folosirea acestui tip de publicitate online, pentru că enervează vizitatorii şi aceştia îşi pierd răbdarea, părăsind site-ul.

5. Foloseşte-te de Heat Maps

Heat Maps oferă informaţii despre informaţiile din site pe care vizitatorii le accesează cel mai mult.

"Am folosit Heat Maps recent şi am remarcat, cu mirare, că cel mai accesat element al site-ului a fost un link din partea cea mai de jos a paginii", povesteşte Hedding.

El îi mai sfătuieşte pe creatorii de site-uri să evite să adauge butoanele de auto-înregistrare pentru vizitatori, precum şi să creeze o pagină utilă şi interactivă pentru "Întrebări şi Răspunsuri".

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite