Aceste startup-uri acceptate la How to Web îţi arată trendurile tech în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La final de noiembrie, How to Web prezintă cele mai interesante startup-uri acceptate în finala Startup Spotlight. Echipe din România, Bulgaria sau Ungaria se întrec pentru un premiu mare, dar şi pentru şansa de a se remarca şi dezvolta mai mult în următorii ani.

Finala Startup Spotlight este un concurs de pitching la care au fost acceptate 32 de startup-uri. Cel mai bun va fi desemnat în timpul How to Web, care se derulează în Bucureşti între 26 şi 27 noiembrie. Sunt 32 de echipe, dar din nouă ţări şi pe lângă România mai sunt prezente Bulgaria, Croaţia, Grecia, Letonia, Moldova, Polonia, , Slovacia şi Ungaria. Aceste startup-uri care se vor întrece pentru marele premiu dezvoltă produse domenii software şi hardware pentru diverse domenii, cum ar fi Internetul Lucrurilor, mobile sau medicină.

Startup-ul câştigător primeşte 20.000 de dolari oferit de IXIA. Înainte de a trece la lista celor 32 de proiecte, trebuie să mai ştii că pe 25 noiembrie va fi o nouă sesiune de pitching, care caută să stabilească cele opt echipe care vor prezenta pe scena principală a conferinţei. Celelalte 16 echipe vor prezenta, dar pe scena Startups Stage.

Cele mai bune startup-uri din România la Startup Spotlight

Catwalk15 este o aplicaţie mobilă care ajută utilizatorii să primească sfaturi vestimentare şi să se inspire pentru viitoare alegeri. FireVibes e un player portabil, care devine o extensie pentru dispozitivul principal, cum ar fi telefonul, tableta sau laptopul, fără a necesita un amplificator extern pentru căştile profesionale. FreeWiFi e o platformă prin care companiile care oferă WiFi public pot să obţină informaţii despre clienţi şi să creeze campanii de mobile marketing precise.

GameGif e o aplicaţie mobilă care le arată utilizatorilor un video de şapte secunde cu secvenţe din joc pentru ca aceştia să poată decide în cunoştinţă de cauză dacă vor să îl descarce, iar asta poate fi văzută drept un fel de Vine, doar că pentru gaming. InnerTrends e o soluţie de analiză care ajută aplicaţiile web şi site-urile de ecommerce să monitorizeze activitatea clienţilor. Jaboo propune brăţări inteligente care accelerează şi îmbunătăţesc tehnica sportivilor prin măsurarea vitezei, a forţei sau a caracteristicilor antrenamentelor.

Lighty e primul proiector mobil inteligent care poate fi control prin voce şi dispune de conectivitate wireless. Monday e o platformă B2B care ajută clinicile de nutriţie şi sălile de fitness să integreze tehnologia în produsele şi serviciile pe care le oferă şi să eficientizeze comunicarea cu clienţii. Onyx Beacon ajută companiile să dezvolte aplicaţii mobile pentru retail şi evenimente, adapate la context. TinTag e un dispozitiv reîncărcabil de tracking care ajută utilizatorii să îşi găsească obiectele sau animalele de companie mai uşor.

Retargeting.biz e un software pentru companiile din ecommerce să interacţioneze rapid cu utilizatorii interesaţi e produsele online. SafeDrive vrea să sporească siguranţa în trafic, răsplătind şoferii care nu utilizează telefonul la volan cu puncte care pot fi convertite în produse şi servicii în reţeaua de companii partenere. Scooterson e primul scuter inteligent care se conectează la dispozitivele mobile pentru a afişa viteza, bateria şi alte date statistice pe care le încarcă în cloud şi care pot fi împărtăşite cu alţii.

Seeds Unified e o platformă pentru realizarea de chestionare, adresată celor care gestionează un volum mare de date. Symme3D e o platformă Delta multifuncţională pentru imprimare 3D, prelucrare PCB şi inscripţionare cu laser.

Sfaturi pentru românii care vor să-şi facă un startup: care sunt nişele puternice şi ideile de valoare 

Cele mai interesante proiecte din Moldova, Bulgaria şi Ungaria

Crowdio din Bulgaria e un software de chat care ajută companiile să îşi crească vânzările pe Internet prin convertirea posibililor clienţi în consumatori ai serviciilor. Gaming Battle Grounds din Bulgaria e o platformă de eSport care aduce împreună pasionaţii de jocuri şi îi ajută să creeze competiţii online. Fentury din Moldova e o aplicaţie care te ajută să analizezi, planifici şi economiseşti resursele materiale oricând şi oriunde. Melissa Climate din Bulgaria e o aplicaţie mobilă care te ajută să economiseşti energie şi bani prin controlarea funcţiilor aerului condiţionat de la distanţă.

EDM Designer din Ungaria e un editor de mail care le permite utilizatorilor să creeze template-uri HTML în câteva minute. Grajdanite din Bulgaria e o aplicaţie mobilă care monitorizează traficul rutier, trimite notificări utilizatorilor şi le permite să raporteze situaţiile în care legea este încălcată. Wyze din Ungaria e o aplicaţie web care oferă utilizatorilor o centralizare automată a fondurilor prin agregarea datelor din mai multe conturi bancare. Tickey din Bulgaria e o aplicaţie de eliberare bilete pentru transportul urban prin care utilizatorii plătesc biletele prin smartphone. Aceasta foloseşte tehnologia iBeacon pentru a localiza vehiculele. MyTeleTouch din Bulgaria e o telecomandă universală pentru televizoare inteligente, console de joc, calculatoare şi boxe.

SpringTab din Ungaria e o platformă digitală pentru publicarea automată de conţinut personalizat. Sybrillo din Ungaria e un dispozitiv rezistent la apă care ajută utilizatorii să folosească filmările la rezoluţie bună ale camerelor GoPro, le oferă control de la distanţă, stabilizare a imaginii şi opţiuni de control al mişcării.

Alte startup-uri din alte ţări

PKRM din Polonia e o platformă de servicii de localizare bazată pe o tehnologie patentată de identificare a telefoanelor mobile. BranchTrack din Letonia e un instrument online de pregătire în domeniul vânzărilor şi alte arii conexe care te ajută să parcurgi toate etapele unui proces real de vânzare în cadrul unei simulări. BatSuite din Slovacia e un ceas inteligent şi o aplicaţie mobilă care ajută persoanele cu deficienţe de vedere să se orienteze mai uşor.

Gigalize din Grecia e o platformă online unde membrii comunităţii pot crea şi susţine campanii pentru a aduce artiştii favoriţi la ei în oraş. Tourgent din Croaţia e un software de gestiune a afacerilor pentru companiilor de transport călători. Transit Art din Polonia e o platformă care ajută companiile de transport să vizualizeze uşor informaţiile despre călători prin intermediul site-urilor şi al aplicaţiilor mobile.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite