Acer ConceptD 3 Ezel: Laptop pentru creatori cu un design superb (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acer ConceptD 3 Ezel

ConceptD 3 Ezel de la Acer este un laptop diferit de orice am testat până acum, cu un aspect unic şi performanţă foarte bună.

Primul lucru pe care îl remarci la acest laptop este faptul că are o parte superioară cum nu am mai văzut până acum, ecranul fiind acoperit pe jumătate de o balama. Motivul acestui design este unul simplu: Acer a vrut să creeze un laptop pentru creatorii de conţinut al cărui ecran să poată fi privit din orice poziţie, şi chiar au reuşit asta.

Design care atrage atenţia

Design-ul alb al laptopului pare „murdărit” de balamaua gri la început, însă cu timpul ajungi să te obişnuieşti cu el şi să îi apreciezi ciudăţenia. Prima impresie este un şoc, e ca şi cum te-ai uita la un obiect care vine fără manual de instrucţiuni şi nu ştii ce ar trebui să faci cu el. E un aspect care va atrage cu siguranţă atenţia, oriunde vei utiliza acest ConceptD 3 Ezel.

Deschiderea laptopului este simplă, ca la orice alt dispozitiv, însă capacităţile sale 2-în-1 pot fi observate abia după ce îţi dai seama cum funcţionează balamaua. E un mecanism puţin bizar, care pe mine m-a speriat iniţial, dar pe măsură ce l-am utilizat mai mult am început să apreciez cât de bine construit este. Practic, trebuie să apeşi pe partea de sus a ecranului, pentru a-l desprinde balama şi a-l întoarce şi transforma într-o tabletă grafică sau, pur şi simplu, pentru a-l arăta colegului de proiect.

Acer ConceptD 3 Ezel

Trebuie să recunosc, dintre toate sistemele de transformare de tip 2-în-1 pe care le-am testat, acesta mi s-a părut cel mai reuşit, pentru că nu mai trebuie să ridici laptopul şi să îl întorci ca să îl transformi în tabletă grafică sau să desenezi pe ecran.

Nu e un laptop uşor, cântărind cam două kilograme, însă marginile ecranului nu sunt mariri şi acesta este destul de generos, având 15,6 inci în diagonală. Până să vorbim de ecran însă, trecem puţin în revistă porturile pe care le are. Astfel, pe partea stângă regăsim butonul de Power, un mini DisplayPort, un Thunderbolt 3 şi un HDMI, alături de jack-ul de încărcare şi un port Kensington lock în zona superioară, aproape de balama, în timp ce în dreapta avem două USB-uri tip-A, un slot de card SD şi jack-ul de căşti.

Display

Fiind vorba de un laptop pentru creatorii de conţinut, e normal ca ecranul să fie unul dintre punctele forte ale sale. Avem aşadar un display de 15,6 inci la o rezoluţie Full HD şi cu rată de refresh de 60Hz. Luminozitatea nu este cea mai strălucită, la 333 de niţi, însă ConceptD 3 Ezel compensează prin sticla mată a display-ului, care opreşte reflecţiile şi permite o vizibilitate excelentă şi în încăperi mai luminoase.

Acer ConceptD 3 Ezel

Adevărata calitate a lui ConceptD 3 Ezel vine însă la reprezentarea culorilor. Ca şi în cazul altor dispozitive Acer pentru creatorii de conţinut, ecranul acestui laptop este validat Pantone şi nu mai trebuie calibrat, având deja un contrast şi o acurateţe foarte bune de cum îl deschizi. Vei observa lucrul acesta imediat în aplicaţiile de creaţie, mai ales dacă editezi destul de mult.

Stylus-ul şi experienţa de scriere

ConceptD 3 Ezel vine şi cu un stylus, pe care îl regăseşti pe laterala stângă a laptopului, şi care are două butoane - unul acţionează ca o gumă de şters, iar celălalt ţine locul clickului dreapta. Are 4096 de niveluri de presiune, conform Acer, dar nu sunt un expert nici în desen, nici în utilizarea unui stylus, aşa că voi spune doar că îmi place includerea sa şi mi s-a părut că timpul de răspuns al ecranului a fost unul mulţumitor. Scrisul pe ecran nu este similar cu cel pe hârtie, bineînţeles, însă tot îţi oferă o senzaţie plăcută.

În ceea ce priveşte tastatura şi touchpad-ul, Acer a inclus pe ConceptD 3 Ezel un combo bun - prima este poziţionată puţin în stânga (OCD-ul ar fi preferat să fie centrată corect), dar tastele sunt mari, bine spaţiate şi experienţa de scriere este plăcută, ajutând la asta şi key travel-ul solid. Touchpad-ul este mare, un lucru pe care îl apreciez tot timpul la laptopuri, având o dimensiune de 4,9 x 3,3 inci, click-urile nu scot un sunet neplăcut, aşa cum am mai întâlnit pe alte laptopuri pentru creatori de conţinut şi scrolling-ul este destul de uşor.

Acer ConceptD 3 Ezel

Ah, şi nu uit să menţionez şi că tastele au iluminare portocalie sub ele, care după o perioadă începe să devină puţin enervantă şi ţipătoare, în opinia mea, aşa că am oprit-o.

Performanţă

Modelul care a ajuns pe mâna mea a fost dotat cu un i7-10750H de la Intel, tactat la 2,6GHz şi cu o placă grafică de la NVIDIA GeForce GTX 1650, de 4GB. La capitolul RAM + stocare a avut 16GB şi un SSD de 512GB.

Sunt specificaţii solide, bune pentru editare foto şi video şi nu ar trebui să ai probleme cu el. Este suficient de puternic pentru a se descurca cu task-uri lungi şi dificile, însă trebuie să ţii cont că se va încinge puţin în acestea. Din fericire, e un laptop destul de greu, deci probabil că îl vei ţine pe birou mai tot timpul.

Nu e un laptop de gaming, însă poţi face şi asta dacă îţi doreşti, deşi cu ceva limite. Din fericire, servicii de streaming de jocuri precum GeForce Now de la NVIDIA îţi permit acum să te joci jocuri triple A la calitate excelentă şi pe maşinării care nu sunt construite neapărat pentru asta, astfel că în curând laptopurile de gaming ar putea avea probleme serioase în a-şi găsi o piaţă.

Am divagat puţin însă, aşa că să revenim la autonomie şi să tragem şi o concluzie: ConceptD 3 Ezel rezistă câteva ore bune, vreo 3-4 dacă îl pui la treabă serioasă. Ar trebui să fie suficient pentru a termina de editat nişte fotografii sau un videoclip, şi a-l pune apoi imediat la încărcat.

image

Acer ConnceptD 3 va costa 7900 de lei când se va lansa în România, la finalul lunii noiembrie, nefiind aşadar un laptop ieftin. Totuşi, felul în care este prezentat şi publicul său ţintă fac ca preţul să fie unul destul de corect în opinia mea, pentru că este un device de pe urma căruia, dacă îl cumperi, îţi vei şi câştiga ceva bani, folosindu-l pentru munca pe care o faci. Avantajele sale principale sunt display-ul cu o acurateţe excelentă a culorilor, design-ul bizar, dar superb şi configuraţia bună pe care o are. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite