Prima rachetă imprimată 3D nu a ajuns pe orbită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri a avut loc o premieră la Cape Canaveral, Florida. Acolo a fost lansată prima rachetă imprimată 3D, dar aceasta nu a reușit să ajungă pe orbită din cauza unei anomalii în timpul separării celei de-a doua etape.

FOTO Captura video Youtube
FOTO Captura video Youtube

Start-up-ul Relativity Space, din California, a conceput racheta Terran 1 a cărei masă, în proporție de 85% a fost imprimată 3D. Compania dorește ca pe viitor rachetele concepute de aceasta să fie fabricate în proporție de 95% cu ajutorul imprimantelor 3D. Ar fi un avantaj enorm al tehnicii care simplifică procesul de fabricație și reducerea costurilor. 

Misiunea numită „Good luck, have fun” avea ca scop colectarea de date și demonstrarea că o rachetă imprimată 3D ar putea să reziste rigorilor decolării și a zborurilor în spațiu. Misiunea a fost atent urmărită și analizată deoarece o astfel de metodă pentru fabricarea rachetelor ar putea reprezenta o revoluție a industriei lansării în spațiu. 

Terran 1 are 33,5 metri înălţime şi puţin peste 2 metri în diametru. Prima etapă are nouă motoare, de asemenea, imprimate 3D. Ca si combustibil, racheta a folosit metalox, un amestec de oxigen lichid și gaz natural lichefiat, relatează news.ro

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite