O cercetare ştiinţifică explică de ce vrei să fii sufletul petrecerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Că eşti la festival sau în club, vrei petreceri.
Că eşti la festival sau în club, vrei petreceri.

Unul dintre avantajele numărului mare de studii derulate de universităţi este că rezultă şi cercetări de fapt divers interesante, cum este cea legată de petreceri.

Durkheim explica faptul că oamenii simt un soi de electricitate atunci când se află în contact cu alţii. Senzaţia este apoi transmisă mai departe, iar oamenii vor simţi un entuziasm emoţional colectiv, explică Paul Carls de la Universitatea din Montreal. De asemenea, petrecerile nu provin doar din comportamentul strămoşilor noştri, ci şi din ritualurile religioase.

Aşa cum ritualurile străvechi aveau nevoie de un shaman care să creeze atmosfera respectivă, astăzi noi avem DJ-ul din club, spune Dimitris Xygalatas, antropolog la Universitatea din Connecticut. În 2006, un studiu realizat de cercetătorii de la University of Reading sugera că strămoşii noştri nu dansau pentru a se distra, ci pentru a supravieţui.

Această activitate era o modalitate de a stabili relaţii, iar oamenii de ştiinţă au vrut să vadă dacă reprezintă şi un avantaj în evoluţie. Echipa a analizat ADN-urile dansatorilor înnăscuţi şi le-a comparat cu cele ale oamenilor cu „două picioare stângi”. Au descoperit că dansatorii au două gene legate de abilităţile de comunicare avansate. În plus, au un nivel mai mare de serotonină, adică au mereu o dispoziţie mai bună.

Toate detaliile despre această cercetare sunt disponibile aici

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite