Experiment revoluționar: Descoperirea uluitoare a unui bărbat care a petrecut 93 de zile pe fundul Atlanticului! S-a întors mai tânăr cu 10 ani

0
Publicat:

Ofițerul de marină în retragere Joseph Dituri a petrecut mai mult de trei luni într-o capsulă de 30 de metri pătrați aflată în adâncurile Oceanului Atlantic.

 Joseph Dituri. FOTO: Instagram
Joseph Dituri. FOTO: Instagram

Joseph Dituri, în vârstă de 55 de ani, un ofițer de marină în retragere, a trăit timp de 93 de zile într-o capsulă de 100 de metri pătrați pe fundul Oceanului Atlantic, cercetând modul în care un mediu presurizat influențează corpul uman.

Misiunea a fost concepută, de asemenea, pentru a bate recordul mondial de viață subacvatică - șederea anterioară a fost de 73 de zile.

Dituri a declarat pentru DailyMail că medicii au efectuat teste pe corpul său pentru a vedea cum s-a schimbat din martie până în iunie, inclusiv teste care măsoară telomerii, compușii de la capătul cromozomilor care se scurtează odată cu vârsta.

El susține că aceștia sunt acum cu 20% mai lungi, iar el are de până la 10 ori mai multe celule stem decât atunci când s-a mutat pentru prima dată în capsula subacvatică, în martie.

Dituri experimentează în fiecare noapte un somn REM profund de 60 până la 66%, markerii săi inflamatori s-au redus la jumătate, iar colesterolul său a scăzut cu 72 de puncte, susține el.

Omul de știință nu a oferit detalii despre modul în care i-au fost măsurați telomerii, dar există servicii de testare care măsoară lungimea acestora din probe de sânge.

Iar cele mai multe servicii au nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a furniza rezultatele.

Modificările de sănătate se datorează presiunii, care este similară procesului din camerele hiperbarice, despre care s-a constatat că îmbunătățesc fluxul sanguin cerebral, metabolismul cerebral și microstructura creierului, ceea ce duce la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, a funcțiilor fizice, a somnului și a mersului.

Dituri s-a folosit de mediul presurizat pentru a studia modul în care organismul uman răspunde la expunerea pe termen lung la o presiune extremă într-un spațiu restrâns timp de 100 de zile - un mediu similar celui pe care îl vor suporta eroii spațiali în timpul călătoriei spre Planeta Roșie.

„Ai nevoie de unul dintre aceste locuri care să fie izolat de activitatea exterioară”, a declarat Dituri pentru DailyMail, referindu-se la capsula minusculă.

„Trimiteți oamenii aici pentru o vacanță de două săptămâni, unde să li se frece picioarele, să se relaxeze și să poată experimenta beneficiile medicinei hiperbarice”.

El a făcut exerciții fizice timp de o oră, patru-cinci zile pe săptămână.

„Încă îmi mențin masa pe care o am, ceea ce este o nebunie”, a spus Dituri. „Metabolismul meu s-a accelerat, astfel încât corpul meu a devenit mai suplu și, chiar dacă masa mea musculară nu s-a schimbat [de când eram la suprafață], sunt mai suplu decât eram”.

Schimbarea numărului de celule stem a fost, de asemenea, o parte a cercetării sale.

Celulele stem reprezintă o soluție potențială promițătoare pentru inversarea semnelor vizibile ale îmbătrânirii, iar Stanford a descoperit că celulele umane vechi pot fi întinerite cu ajutorul celulelor stem.

Când DailyMail a vorbit pentru prima dată cu Dituri, acesta se afla la doar 24 de zile de la începerea misiunii și a spus că bănuia că telomerii săi vor crește - și a avut dreptate.

Cercetări anterioare au arătat că telomerii, care protejează cromozomii de a se destrăma, se lungesc atunci când organismul este supus unei presiuni extreme.

Și vorbind recent cu omul de știință, acesta a spus că compușii au crescut cu 20%. 

„Știam că acest lucru se va întâmpla. Dacă acestea se lipesc este întrebarea. Asta este ceea ce vrem să vedem când voi ieși”, a spus Dituri.

Deși cabana subacvatică este mică, capsula are o zonă de lucru, o bucătărie, o baie, două dormitoare  și o fereastră cu vedere la ocean.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite