O femeie de 90 de ani a mers 10 kilometri prin zăpadă pentru a se vaccina împotriva Covid-19 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fran Goldman, femeia care a parcurs 10 km prin zăpadă oentru a se vaccina împotriva Covid
Fran Goldman, femeia care a parcurs 10 km prin zăpadă oentru a se vaccina împotriva Covid

Presa străină scrie despre eforturile pe care le-a făcut o femeie de 90 de ani din Seattle pentru a putea ajunge în locul în care a fost programată să se vaccineze contra Covid-19.

Fran Goldman a mers pe jos mai bine de 10 kilometri dus-întors, prin zăpadă, pentru a se putea vaccina împotriva Covid-19, scrie The Seattle Times. Femeia a verificat zilnic posibilitatea programării, sunând la Departamentul de Sănătate al statului Washington şi cerându-le să o ajute.

„Am sunat pentru a fi programată oriunde, în fiecare dimineaţă, în fiecare după-amiază şi de multe ori am fost online şi noaptea pentru a prinde loc" a povestit femeia.

Apoi, în speranţa că va rezolva problema, a mers la farmaciile din zona în care locuieşte – în unele ţări, se administrează vaccinul anti-COVID inclusiv în cabinetele stomatologice şi în farmacii. Dar degeaba.

În cele din urmă a obţinut loc într-o duminică, dimineaţa:

„Nu-mi venea să cred. A trebuit să-mi iau ochelarii pentru a vedea dacă nu cumva greşesc sau e adevărat.”

Vineri şi sâmbătă însă, o furtună puternică de zăpadă a acaparat regiunea, transformând străzile într-un gheţuş.

Femeia s-a îmbrăcat cu haine groase, şi-a pus luat o pereche de pantaloni din lână şi o cămaşă cu mânecă scurtă, astfel încât asistenta să poată ajunge cu uşurinţă la braţe, apoi a luat peste un cojoc din lână cu fermoar şi o haine de puf, iar pe deasupra şi-a pus o pelerină de ploaie.

S-a încălţat cu cizme de zăpadă, şi-a scos bastonul şi s-a aventurat pe străzile înzăpezite.

„ Mama mea nu ar fi avut de gând să lase puţină zăpadă să o împiedice să primească vaccinul. Era dispusă să meargă oricât până acolo şi înapoi pentru a o obţine. Este o persoană cu adevărat remarcabilă. Întotdeauna caută soluţii, nu probleme​” , a declarant fiica femeii, Ruth Goldman.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite