Nomofobia, afecţiunea de care probabil şi tu suferi
0Nomofobia, cunoscută şi sub numele de dependenţa de telefon (termen ce provine din sintagma engleză „no mobile phobia“), te face să crezi că eşti mai conectată cu cei din jur decât oricând, dar adevărul este că acest lucru te face mai izolat. Mulţi oameni din întreaga lume ajung să înlocuiască conversaţiile reale cu cele virtuale, acordând atenţie telefonului mobil în permanenţă.
Suntem mai conectaţi, dar şi mai mulţi
Motivul pentru care oamenii suferă de nomofobie este că ei simt nevoia de a participa la conexiunea pe care o oferă tehnologia. Acum, nu contează dacă familia şi prietenii se află pe cealaltă parte a lumii. Cu doar un mesaj sau apel video, poţi comunica fără probleme, deoarece nu există bariere.
Cu toate acestea, indiferent de faptul că suntem mai conectaţi decât oricând, ne simţim şi mai mult singuri. Astăzi nu mai este necesar să părăseşti casa pentru a găsi un partener sau chiar pentru cumpărături. Mai mult, dacă lucrezi de acasă...nici măcar nu trebuie să îţi faci griji la ce oră trebuie să pleci din casă pentru a nu întârzia la serviciu.
Aşadar, apar nişte întrebări: Viaţa pe care o trăieşti doar prin tehnologie este reală? Telefonul înlocuieşte cu adevărat o conversaţie faţă în faţă?
Trăim o viaţă care nu este foarte reală
Persoanele care suferă de nomofobie publică întotdeauna despre viaţa lor pe reţelele de socializare şi sunt dependente de cei din jurul lor. Cu toate acestea, ceea ce vedem nu este ceea ce este real!
Multe cupluri care postează poze cu ei fericiţi trec printr-un moment greu. De asemenea, prietenul acela care nu face niciodată altceva decât să posteze citate pozitive ar putea suferi de depresie severă.
Descoperă ce este nomofobia, afecţiunea de care probabil şi tu suferi pe clickpentrufemei.ro