Metode de dezvoltare a încrederii şi a iubirii de sine
0De multe ori, problemele în relaţii nu au la bază decât insuficienţa încrederii de sine. Atunci când dragostea pentru propria persoană creşte, vei simţi şi schimbarea atitudinii celor din jur.
Respectul de sine şi dragostea de sine sunt adesea legate între ele. Dacă suferiţi de stimă de sine scăzută, este posibil ca insuficienţa iubirii de sine să fie cauza principală a problemei, scrie evelynlim.com. Şi chiar dacă la început încercarea de a te iubi poate fi simţită ca fiind nenaturală, implementarea câtorva obiceiuri te vor ajuta să umpli golul din tine pe care îl manifeşti cerşind atenţia şi aprecierea celor din jur.
Iubeşte-te
Gândeşte-te la toate lucrurile frumoase care te caracterizează. La fel cum o floare care are nevoie să fie îngrijită pentru a creşte, fiecare persoană are nevoie să-şi accepte defectele şi să înveţe să se accepte aşa cum este, în toată originalitatea caracteristică. Fiţi blânzi cu voi, în ciuda tuturor „defectelor“ voastre. Uită-te în oglindă şi admiră ceea ce vezi. Modul în care te raportezi la tine îi învaţă pe cei din jur să te iubească şi să te accepte.
Eliminaţi auto-critica
Există o mică voce în capul tău care te critică la cea mai mică greşală? Dacă descoperiţi că vă judecaţi adesea, încercaţi să opriţi auto critica.
Fii bun şi pozitiv
Când începi să fii blând cu tine, dragostea pentru propria persoană creşte. Faceţi-vă un obicei să vă laudaţi în fiecare zi, în timp ce vă aflaţi în faţa oglinzii. Această simplă acţiune contribuie la dezvoltarea stimei de sine.
Apreciază efortul
Nu este obligatoriu ca întotdeauna să câştigi sau să obţii rezultate maxime în tot ceea ce faci. De multe ori experienţa contează mai mult decât rezultatul. Trebuie să fii conştient că ai făcut tot ce puteai, chiar dacă nu ai reuşit să obţii rezultatele dorite.
Renunţă la griji
Grijie excesive sunt un mod oribil de a trăi viaţa. Acest stil de viaţă nu ajută în niciun fel. Doar acţiunile înţelepte pot face asta. Deci, în loc să vă îngrijoraţi, petreceţi timp gândindu-vă ce puteţi face pentru a rezolva situaţia care vă nelinişteşte.
Încredere-te
Aveţi încredere în abilităţile proprii. Puteţi muta munţii din loc atât timp aveţi încredere în voi şi puneţi dragoste în ceea ce faceţi. De asemenea, vă puteţi apropia mai mult de rezultate vizualizând ceea ce vă doriţi.
Iartă-te
Dacă aţi făcut greşeli în trecut care v-au făcut să vă simţiţi mai puţin vrednici, atunci trebuie să vă iertaţi. Toţi facem greşeli. Dacă aţi experimentat o traumă emoţională în copilărie, învăţaţi să îi iertaţi pe cei care v-au greşit.
Fii atent la tine
Iubirea de sine înseamnă atenţie asupra propriilor sentimente. Dacă sunteţi fericiţi, recunoaşteţi bucuria. Dacă sunteţi trist, recunoaşteţi durerea. Nu încercaţi să vă minţiţi sau să căutaţi să vă îngropaţi emoţiile negative. Recunoaşterea sentimentelor este un bun ghid pentru gândurile voastre.
Creşte spiritual
Când vă petreceţi dedicaţi timpul creşterii spirituale, iubirea de sine devine automată. Voi deveniţi mai paşnici, mai sensibili, mai amabili, mai iubitori şi mai plini de compasiune. Îţi hrăneşti mintea şi te iubesti în mod natural.
Afirmaţii pozitive zilnic
Răsfăţaţi-vă mintea cu afirmaţii pozitive. De exemplu, spuneţi-vă acest lucru: „Mă iubesc şi mă accept complet şi necondiţionat“. Citiţi afirmaţiile cu voce tare de câteva ori pe zi.
Iubeşte-ţi visurile
De ce să-ţi refuzi visurile? Peste 20 de ani veţi fi mai dezamăgiţi de lucrurile pe care nu le-aţi făcut decât de cele pe care le-aţi făcut. Ieşi din zona de confort. Exploraează-ţi toate oportunităţile pe care ţi le oferă viaţa.
Relaxează-te
Oferiţi-vă spaţiu pentru a lua pauze din când în când. Dacă vă petreceţi mult timp la lucru, fără a acorda atenţie sănătăţii, înseamnă că nu vă iubiţi suficient de mult pentru a avea grijă de corpul vostru. Umpleţi timpul cu moment de linişte, muzică liniştitoare şi imagini din natură. Tot ce vă hrăneşte sufletul.
Distrează-te
Nu luaţi viaţa prea în serios. Dacă vă puteţi gândi la viaţă în mod relaxat, renunţaţi la îngrijorarea cu privire la lucrurile care nu contează.
Îngrijeşte-ţi corpul
Corpul tău este un templu şi trebuie să îl tratezi cu respect, dragoste şi atenţie. S-a constatat că lipsa iubirii de sine este adesea cauza unor afecţiuni precum tulburările de alimentaţie, obezitatea sau chiar bolile terminale.
Învăţă să vezi frumuseţea din jurul tău
Când înveţi să vezi frumuseţea în toate lucrurile, vei vedea şi frumuseţea din tine. Prin urmare, opriţi-vă să mirosiţi florile. Observaţi totul. Simţiţi totul. Frumuseţea florilor din grădină, verdeaţa câmpiilor, şoapta vântului blând sau nenumăratele nuanţe ale unui apus.