Manualul falsului milionar.Cum să pari bogătaş în faţa celorlalţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Vicky Oliver, o scriitoare de origine americană, a lansat pe piaţă un ghid ce conţine o serie de sfaturi pentru cei dornici să pătrundă în cercurile exclusiviste. „Manualul Milionarului“ dezvăluie cititorilor cum să se comporte şi ce stil vestimentar să abordeze pentru a „poza“ în bogătaşi, chiar dacă posibilităţile materiale nu se ridică la nivelul acestui statut.

1. Grija faţă de siluetă 

Acesta este primul criteriu pe care trebuie să-l întruneşti, este de părere scriitoarea, argumentând că, pentru a face parte dintr-un cerc exclusivist, regimul de viaţă sănătos devine o necesitate.

2. Urmează „regula de trei simplă“

Nu te poţi intrega într-un grup select fără să deţii vestimentaţia potrivită. Scriitoarea îşi sfătuieşte cititorii să nu-şi cheltuiască tot bugetul pe ţinute excentrice sau de calitate discutabilă. „Cumpără-ţi mai puţine haine ieftine decât de obicei, dar cheltuieşte de trei ori mai mult atunci când achiziţionezi o singură piesă de firmă“, avertizează Vicky Oliver.

3. Renunţă la platforme

Oliver consideră că pantofii cu toc ortopedic nu sunt un etalon al luxului şi rafinamentului. Potrivit unui studiu, bărbaţii sunt capabili să realizeze portretul unei femei, luând în calcul numai încălţămintea pe care aceasta o poartă. În urma desfăşurării experimentului, cercetătorii au descoperit că reprezentanţii sexului masculin spuneau despre o femeie care purta platforme, fără a-i vedea chipul, că este o doamnă trecută de 50 de ani, contabilă de meserie şi divorţată.

4. Înălţimea contează

Scriitoarea de origine americană susţine că un alt factor important în procesul de schimbare a cercurilor din care faci parte îl constituie înălţimea. De ce? Simplu. Rezultatele unui alt studiu au arătat că influenţa unei persoane asupra celor din jur este direct proporţioanală cu înălţimea acesteia. Prin urmare, oamenii caută, în subconştient, conducători cu o statură impunătoare pentru că acest atribut este asociat cu autoritatea.

5. Găseşte-ţi un hobby

Dacă doreşti să te intregrezi într-un grup de bogătaşi, nu trebuie să practici tenis sau să iei cursuri de echitaţie, avertizează Oliver. Scriitoarea este de părere că oamenii care au un anumit statut social, practică sporturi şi se înscriu în cluburi exclusiviste, unde nu poţi intra atât de uşor. „Schiază, dacă vrei să atragi atenţia. Nici cei mai bogaţi oameni din lume nu pot să-şi cumpere o pârtie de schi“, susţine autoarea.

6. Odihneşte-te

Deşi specialiştii susţin că, pentru a te simţi odihnit, ai nevoie doar de opt ore de somn, scriitoare propune o altă metodă. Fiecare persoană funcţionează după propriul ceas biologic, aşadar, nu există un număr de ore standard, în opinia lui Vicky. „Este pur şi simplu necesar să te odihneşti“, avertizează ea.

7. Scapă de orice accent dubios, dar nu renunţa la cel britanic

„Accentul britanic rămâne un etalon al rafinamentului, în opinia celor mai mulţi străini“, explică Vicky. Autoarea romanului „Manualul Milionarului“ susţine că accentul englezesc îi impresionează pe străinii plini de bani, în special pe americani.

8. Nu atrage atenţia asupra ta  

Americana este de părere că, atunci când lucrezi într-o corporaţie, este necesar să te adaptezi regulilor vestimentare. „Dacă vrei să te remarci trebuie să te supui regulilor şi să excelezi. Nesupunerea te va transforma într-un rebel fără cauză sau, mai bine zis, în şomer“, explică Vicky Oliver.

9. Alege-ţi „accesoriile“ cu grijă

„Chiar şi brandul care produce cafeaua pe care tu o guşti, dimeaţă de dimineaţă, contează. De ce? Simplu. Lucrurile pe care tu le preferi se transformă în propria declaraţie de stil, iar cei din jur sunt aetnţi al astfel de detalii“, aminteşte Vicky.

 10. Transformă-te într-un colecţionar

Dacă nu deţii abilităţi atletice poţi, în schimb, să colecţionezi obiecte pentru a atrage interesul celorlalţi. „Frumuseţea ideei de a fi colecţionar este că te transformi, în mod automat, într-un expert. Fiecare colecţionar devine un mic geniu atunci când vine vorba de colecţia personală“, afirmă scriitoarea.

11. Dă dovadă de bune maniere

„Este uşor să fii necioplit şi superficial, dar, o dată ce ai dobândit o anumită situaţie, este nevoie să demonstrezi că deţii o conduită adecvată“, explică Vicky Oliver.

12. Participă la acţiuni de voluntariat

„Voluntariatul este cea mai bună cale pentru a avansa pe scara socială. Dacă găseşti timp pentru acţiunile de acest fel, efortul îţi va fi răsplătit: viaţa ta socială se va îmbunătăţi considerabil“, subliniază scriitoarea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite