Opt greșeli frecvente care duc la eșec atunci când susții interviul de angajare

0
Publicat:

Au fost descoperite greșelile cele mai frecvente făcute de cei în căutarea unui loc de muncă atunci când merg la interviul de angajare.

Interviurie de angajare nu sunt întotdeauna plăcute FOTO: Arhivă
Interviurie de angajare nu sunt întotdeauna plăcute FOTO: Arhivă

Vrei să dai lovitura la un interviu de angajare? Nu mestecați gumă de mestecat. Nu vă îmbrăcați ca un neisprăvit. Nu înjura. Știi toate astea. Dar cum rămâne cu modalitățile mai puțin evidente prin care numele tău ar putea ajunge în teancul "nu te angaja"?

Compania de comunicații în cloud Ringover a chestionat recent 1.200 de persoane cu experiență în interviuri la distanță și în persoană, din diferite domenii și grupe de vârstă, potrivit nypost.com.

Mai multe gafe, cum ar fi întârzierea sau cercetarea necorespunzătoare, ar putea fi evidente, a observat Renaud Charvet, directorul general și cofondator al companiei, dar alte comportamente care vă pot scoate din sărite la interviul de angajare vă pot surprinde - cum ar fi faptul că nu ați adus copii ale CV-ului, că ați făcut glume sau chiar că ați cerut două sau mai multe zaharuri într-o băutură fierbinte, a spus Charvet.

Pe o piață a locurilor de muncă competitivă, Charvet îi sfătuiește pe cei intervievați să nu-și asume niciun risc atunci când vine vorba de eticheta la interviu. Alți experți sunt de acord.

"Stăpânirea etichetei la interviu este la fel de importantă ca și lustruirea CV-ului", a declarat Kraig Kleeman, fondator și CEO al New Workforce.

El a subliniat că, evitând gafele și concentrându-vă asupra prezentării autentice și profesionale, veți avea o șansă mult mai bună de a lăsa o impresie de durată. "Interviurile sunt ca niște întâlniri pe nevăzute", a spus el. "Vă puteți fermeca drumul în inimile potențialului angajator sau îl puteți lăsa să se întrebe de ce a acceptat să vă întâlnească."

În continuare, câteva greșeli comune care le dau intervievatorilor aversiune.

Solicitarea cheltuielilor legate de interviu

Jeff Herzog - președintele FPC National, o rețea națională de peste 60 de firme de recrutare de directori cu sediul în Long Island - avertizează că nu trebuie să se ceară rambursarea cheltuielilor legate de interviuri.

"Este esențial să înțelegeți că, indiferent dacă ați suportat costuri precum taxe de drum, taxe de parcare, bilete de tren sau de taxi, a întreba despre rambursare în timpul procesului de interviu poate fi perceput ca neprofesionist", a declarat Herzog, care estimează că a condus 10.000 de interviuri în decursul a 27 de ani.

 "De obicei, companiile comunică din timp dacă vor acoperi cheltuielile de deplasare pentru interviuri."

Reformulați-vă perspectiva, considerând costul asociat interviului ca fiind "o investiție în dumneavoastră și în viitorul dumneavoastră".

Vorbiți prea mult despre viața personală

Da, un pic de conversație este normal, dar Cierra Gross - CEO al Caged Bird HR, o companie de asistență în domeniul resurselor umane din New York - vede prea des candidații la un loc de muncă vorbind despre viața lor personală.

"Intervievatorul va fi, bineînțeles, amabil, dar are și el o treabă de făcut, și anume să evalueze dacă sunteți cel mai bun candidat pentru acest rol", a spus ea. "Vorbirea despre viața personală nu numai că oferă posibilitatea de a introduce prejudecăți în interviu, dar poate împiedica intervievatorul să își facă treaba, ceea ce scade șansele ca tu să obții postul."

Puneți prea multe întrebări la finalul interviului

Știm, vrei să arăți că ți-ai făcut temele și că ești nerăbdător să primești oferta. Acestea fiind spuse, Gross crede că a pune una sau două întrebări interlocutorului tău la finalul conversației este suficient. "Trei întrebări pot părea că sunteți critic la adresa companiei, așa că pregătiți una sau două întrebări, apoi lăsați intervievatorul să încheie interviul", a spus ea.

Nu tratați un recrutor fără respect

Discutați cu un recrutor executiv pentru a încerca să obțineți următoarea slujbă? Te rog să nu spui: "Nu aș spune asta la un interviu real, dar..."

Scott White, vicepreședinte executiv și recrutor principal la HireMinds LLC din Boston, se stinge de fiecare dată când o aude pe aceasta. "Sunt un reprezentant al clienților care mă angajează - deci este un interviu real!", a spus White.

Să nu pari a fi priceput la tehnologie

White recunoaște că există momente în care tehnologia nu colaborează, dar dacă știți că veți avea un interviu video, testați mai întâi platforma.

"Eliminați cât mai multe lucruri care pot merge prost", a spus el, menționând că candidații la un loc de muncă ar trebui să se asigure întotdeauna că software-ul Zoom sau altă platformă video este actualizat chiar înainte de un interviu.

În această ordine de idei, Kleeman dorește să le reamintească cu blândețe persoanelor intervievate să folosească un fundal virtual sau să se asigure că cel din viața reală arată bine. "Am avut odată un interviu virtual în care fundalul candidatului era dezordonat - adică haine peste tot, și nu într-un mod excelent și organizat", își amintește Kleeman. "M-a făcut să pun la îndoială profesionalismul lor și dacă au luat interviul în serios".

Evocarea excesivă a numelor

Managerul care face angajarea a înțeles - verișoara ta primară este o persoană importantă în departamentul financiar al companiei sau colegul tău de cameră din facultate te-a recomandat pentru acest post. Nu are nevoie să audă asta de 50 de ori. "Nu mă impresionează pe cine cunoaște cineva - mă interesează ce a realizat la locul de muncă", a spus White. "De ce sunt mândri? Ce au făcut pentru a mișca acul - cum au ajutat compania lor să facă sau să economisească bani?".

Utilizarea excesivă a superlativelor

Herzog a spus că acest lucru poate lăsa intervievatorului o impresie negativă, așa că evitați să folosiți adjective precum "cel mai bun" și "cel mai mult" atunci când vă descrieți aptitudinile pentru un rol.

"Atunci când folosiți cuvinte precum "perfect", poate părea că încercați să impresionați prea mult intervievatorul, ceea ce îl poate face să vă pună la îndoială autenticitatea", a spus Herzog. "Pentru a convinge un manager de angajare să vă angajeze nu este necesar să vă bazați pe superlative; în schimb, concentrați-vă pe furnizarea de informații concrete și cuantificabile pentru a vă susține candidatura", a mai spus Herzog.

În loc să afirmați că sunteți "perfect" pentru postul respectiv, Herzog a spus că ar trebui să profitați de ocazie pentru a articula de ce vă potriviți pentru acea companie specifică și să oferiți exemple concrete. În acest fel, respectați regula "arată, nu spune" și vă prezentați cazul prin experiențele pe care le-ați avut și acreditările pe care le-ați acumulat, în loc să spuneți în mod poetic că sunteți cel mai bun.

Nu lua notițe

Chiar dacă știți că nu le veți mai privi niciodată după aceea, luarea de notițe în timpul interviului este un indiciu vizual că sunteți implicat și interesat.

"Mulți oameni pretind că au o memorie fotografică în zilele noastre. Ei nu simt nevoia să ia notițe. Este unul dintre motivele mele de supărare", a spus White, menționând că unii interpretează lipsa de luare de notițe ca pe o lipsă de interes, indiferent dacă este adevărat sau nu. "De exemplu, dacă dau feedback pe CV-ul cuiva, vreau ca acesta să noteze lucrurile. Nu cred că oamenii își amintesc tot ceea ce le spun. Dacă investesc timp pentru a ajuta pe cineva, să aibă politețea de a-și nota ideile."

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite