Colierul lui Rose de pe Titanic a fost găsit după un secol. Cum arată misterioasa bijuterie VIDEO

0
Publicat:

Colierul a existat și în realitate, nu doar în imaginația scenaristului filmului Titanic. O dovedește descoperirea realizată după 111 ani de la scufundarea vasului, în urma primei scanări digitale la dimensiunea normală navei.

Conform BBC, Richard Parkinson, directorul executiv al companiei Magellan, care a coordonat expediția, a spus că descoperirea este „ uluitoare”.

Epava Titanicului FOTO Institut for Exploration
Epava Titanicului FOTO Institut for Exploration

Totodată, acesta a transmis că echipa de experții nu are voie să atingă colierul din cauza unui acord Regatul Unit-SUA care împiedică scafandrii să scoată artefacte din epavă.

Timp de 111 ani, colierul a fost pierdut, nu a fost niciodată purtat sau văzut, dar datorită progreselor tehnologiei și celui mai mare proiect de scanare subacvatică din istorie, a fost găsit acum. Colierul nu are un diamant albastru,la fel ca cel din film, însă, cu siguranță este deosebit de prețios.

O companie de cartografiere la adâncime din Guernsey, Magellan, arată imagini cu o bijuterie din aur în forma unui dinte a unui rechin preistoric, denumit Megalodon, găsită în epava Titanicului. Membrii echipei au spus că vor încerca să identifice proprietarul colierului folosind inteligența artificială pentru a găsi membrii familiei acestuia printre cei 2.200 de pasageri care se aflau la bord când Titanicul s-a scufundat.

200 de ore petrecute pentru examinarea navei

De asemena, imagini cu pasagerii, în special cu chipurile lor, dar și cu hainele pe care le purtau, vor fi atent analizate, ca parte din proiect, mai transmite compania. Scanarea a fost efectuată în vara anului 2022 de către Magellan Ltd, o companie de cartografiere la adâncime, și Atlantic Productions, care realizează un documentar despre proiect.

Submersibilele controlate de la distanță de o echipă de la bordul unei nave specializate au petrecut mai mult de 200 de ore examinând epava de-a lungul și de-a latul. Au fost surprinse peste 700.000 de imagini din fiecare unghi, astfel că s-a ajuns la o reconstrucție fidelă 3D. Gerhard Seiffert de la compania Magellan, care a coordonat expediția, a spus că este cel mai mare proiect de scanare subacvatică la care a participat până acum.

Oțelul folosit la construcția navei, de proastă calitate. Ce spun specialiștii

Titanicul, care a pornit la 11 aprilie 1912 din Cork (Anglia) spre New York (SUA), a fost considerat şi promovat ca fiind vasul imposibil de scufundat. Fiind cel mai mare vapor construit până atunci, era una dintre atracţiile principale ale epocii şi era dotat ca atare. Echipajul, condus de căpitanul Edward J. Smith, dispunea de cea mai nouă tehnologie, iar pasagerii, numai oameni de vază, aveau la dispoziţie cele mai luxoase accesorii şi servicii.

Conform ziarelor vremii, din Marea Britanie s‑au îmbarcat 2.228 de persoane, iar la New York, cu ajutorul vaselor de salvare, au mai ajuns doar 705 pasageri. Titanicul s-a scufundat la 15 aprilie 1912 după ce a lovit un aisberg în apropierea coastei Newfoundland (Canada).

Înainte de a pleca în larg, pe 10 aprilie 1912, căpitanul Edward Smith declara presei britanice: „Nu-mi imaginez în ce condiţii o navă de genul acesta ar avea probleme. Construcţiile moderne de vapoare au trecut de acest nivel".

Filmul, pe locul 2 în topul celor mai mari încasări din istorie

Filmul „Titanic“ (1997), regizat de James Cameron, s-a dovedit a fi un succes atât la box office, cât şi în ochii criticilor de specialitate. Producţia ocupă locul doi în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, obţinând 2,2 miliarde de dolari la nivel global. De asemenea, lungmetrajul s-a bucurat şi de aprecierea criticilor, obţinând 14 nominalizări la premiile Oscar, dintre care 11 victorii, inclusiv la categoriile Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor. 

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite