FOTO Tatuajele faciale, între artă şi curaj nebun
0Trebuie să fii destul de curajos să-ţi faci un tatuaj. Fie că este vorba despre unul mic, fie că vorbim despre un adevărat „tablou”, de un asemenea însemn nu scapi cu una, cu două. Dar de cât curaj ai nevoie să-ţi faci un tatuaj facial?
„Unii au vrut o transformare radicală, iar tatuajele faciale au fost pentru ei un fel de mască. Pentru alţii, acesta este un act de rebeliune contra sistemului”, a declarant Mark Leaver, tânărul fotograf American, autorul acestui proiect fotografic. „Oamenii asociază tatuajele faciale cu lucruri negative, cum ar fi sinuciredea, infracţionalitatea sau depresia, însă acum nu mai este cazul. Tatuajele faciale reprezintă creativitatea, transformarea şi spiritualitatea, sau ţin pur şi simplu de estetică”, a mai spus acesta.
Subiecţii lui Leaver, majoritatea tineri, şi-au împărtăşit poveştile şi provoacă, astfel, publicul, să-i cunoască dincolo de „mască”:
Joe Muroe, 26 de ani
Calum Stewart, 26 de ani
Deryn - licenţiată în psihologie şi consiliere, şi-a tatuat chipul în 2011. Momentan, nu mai are planuri să-şi tatueze faţa, însă a declarat că, peste 10 ani, lucrurile ar putea sta diferit.
Keif Price, 23 de ani, a declarat: „Tatuajele m-au făcut să realizez cât de închisă la minte este societatea”.
Keith Gordon, 57 de ani, a început să îşi tatueze faţa în urmă cu trei ani. Întrebat cu ce se ocupă, acesta a spus doar că locul său de muncă „nu se potriveşte cu înfăţişarea sa”.
Yann şi Delphine locuiesc într-o garsonieră în Hackney. Delphine tatuează de acasă, iar Yann este specialist în modificarea trupului, efectuând proceduri precum tăierea limbii sau remodelarea urechii.