Cum scapi eficient de mahmureală: cele mai bune remedii după o noapte agitată
0Deşi ai spus că nu mai bei, dar ai făcut-o din nou, trebuie să treci prin dureri de cap şi de stomac insuportabile. Pentru a-ţi reveni repede trebuie să ştii o serie de remedii care combat eficient mahmureala.
Pentru reducerea durerilor de cap după o noapte agitată ar trebui să încerci o serie de remedii rapide şi eficiente care te pot readuce pe linia de plutire. Site-ul csid.ro a întocmit o listă cu unele dintre cele mai bune remedii pentru mahmureală.
Ce faci imediat după ce te-ai trezit
Astfel, imediat după ce te trezeşti este indicat să bei două pahare mari de apă, pentru a contracara deshidratarea. Este de preferat să bei şi un pahar mare de suc de grepfrut, de portocale sau de roşii. Sucul de fructe conţine fructoză, care accelerează metabolizarea alcoolului. Dacă eşti consumator de cafea, bea una sau două căni cât mai repede. Cofeina este un vasoconstrictor, adică micşorează diametrul vaselor de sânge cerebrale dilatate. Trebuie doar să nu exagerezi. Ca şi alcoolul, cofeina este un diuretic şi, dacă bei prea multă, te vei deshidrata şi mai tare, notează sursa citată.
Ajută organismul
După ce treci de senzaţia de greaţă, prepară-ţi un castron cu supă de pui. Acesta va înlocui cantităţile de sare şi potasiu pe care organismul le-a pierdut atunci când ai băut. Un milkshake de banane este la fel de eficient în combaterea mahmurelii. Este o metodă foarte bună pentru a înlocui potasiul şi alte nutrimente pierdute în acea noapte de beţie. Amestecă ½ cană de lapte cu o banană şi două linguriţe de miere într-un blender. Banana este o sursă bună de potasiu iar mierea este bogată în fructoză.
Nu sta în pat
Chiar dacă ai prefera să stai în pat, o să te simţi mai bine dacă faci o plimbare scurtă sau ieşi la o alergare. Astfel, vei mări secreţia de endorfine, analgezicele naturale ale organismului. Consumul crescut de alcool reduce cantitatea de endorfine din organism.
Cum previi mahmureala
Bea încet! Organismul metabolizează alcoolul într-un ritm constant de aproximativ 30 ml pe oră. Dacă îi acorzi organismului ceva mai mult timp să îl metabolizeze, la creier va ajunge mai puţin alcool.
Alternează băuturile alcoolice cu apă minerală, suc de fruce şi alte băuturi fără alcool.
Evită şampania şi orice băuturi alcoolice carbogazoase (gin tonic şi rom cu cola, de exemplu). Acidul face ca alcoolul să ajungă în sânge mai rapid.