VIDEO Cum trăiau romanii în Epoca de Aur a Imperiului Roman? Îşi spălau rareori hainele şi foloseau urină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roma Antică este considerată leagănul civilizaţiei europene FOTO Shutterstock
Roma Antică este considerată leagănul civilizaţiei europene FOTO Shutterstock

În istorie au existat multe civilizaţii incredibile care au influenţat modul în care trăim astăzi. Roma Antică, un oraş maiestuos şi înfloritor, este considerată leagănul civilizaţiei europene. Totuşi, viaţa unui cetăţean obişnuit în Cetatea Eternă nu era deloc uşoară.

Roma antică a avut o perioadă de glorie din secolul al II-lea î.Hr. până în secolul al II-lea d.Hr. În timpul Pax Romana din secolele I şi al II-lea d.Hr., Roma a beneficiat de expansiunea imperiului său, a adunat bogăţii imense. Roma era un centru urban plin de viaţă, cu străzi aglomerate, clădiri publice şi evenimente sportive. Cu toate acestea, traiul în Roma antică nu era lipsit de provocări. Viaţa unui cetăţean roman depindea de statutul social şi economic. 

Să ne imaginăm că te-ai trezit cândva între 27 î.e.n. şi 180 e.n., Epoca de Aur a Romei, cunoscută în latină sub numele de Pax Romana sau „pacea romană”. Această epocă a început când Augustus a ajuns la putere după ce tatăl său, Iulius Cezar, a fost asasinat. Cu Augustus pe tron, Roma a început o perioadă de dezvoltare rapidă. La apogeul său, avea peste un milion de locuitori. A fost cu adevărat o Epocă de Aur a arhitecturii, ştiinţei, artei, divertismentului şi creşterii economice. A fost o perioadă de prosperitate pentru Imperiul Roman.

Cei care nu făceau parte din pătura de 1% care controla 16% din bogăţia Romei, duceau o viaţă destul de grea. Până la 50% din toţi copiii romani murieau înainte de vârsta de 10 ani. Majoritatea adulţilor aveau noroc dacă trăiau până la 50 de ani.

Citeşte aici cum trăiau romanii, care era speranţa de viaţă, ce mâncau, ce obiceiuri de igienă aveau şi ce făceau pentru a se distra.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite