Soprana cântă pop-rock. Concertul Irinei Baianț, călătorie prin toate genurile muzicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul Illuminarium pe care îl va susține soprana Irina Baianț este un crossover între muzica clasică, pop rock și tango argentinian, o călătorie a simțurilor și a trăirilor.

Soprana Irina Baianț pe scena concertului. Sursa foto: Arhiva personală Irina Baianț
Soprana Irina Baianț pe scena concertului. Sursa foto: Arhiva personală Irina Baianț

Invitată în ediția Adevărul Live, soprana Irina Baianț vorbește despre concertul eveniment pe care îl va susține pe 10 septembrie, de la ora 19.00, la Teatrul de vara din Herăstrău

Muzica clasică nu este atât de grea pe cât se crede

Soprana mărturisește că acest concert este dedicat tatălui său iar ea își dorește să arate oamenilor că muzica clasică nu este atât de grea pe cât se crede.  Illuminarium, concertul aflat la cea de a treia ediție,  este construit de Irina Baianț și echipa sa ca un cross între mai multe genuri muzicale. Publicul va putea asculta genuri  muzicale diferite, începând cu  operă,  pop rock, până la tango argentinian.

Titlul spectacolului vorbește chiar de nevoia aceasta de iluminare pe care o au oamenii, despre care artista spune că este un ritual sufletesc,  o călătorie a simțurilor, a trăirilor.

„Cu ce suntem noi, oamenii mai speciali ? Ce ne înalță pe noi cu adevărat? Simțirea. Ceea ce putem să dăruim și să primim. În Illuminarium ne dorim ca oamenii să își deschidă sufletele și toți care ne aflăm acolo să creăm un spațiu  de vindecare, de revelație, de bucurie. De a primi darurile pe care le avem în jurul nostru și pe care doar trebuie să le aducem în jurul nostru, ca să ne facă să trăim” spune Irina Baianț.

Invitati speciali: Ionuț Ungureanu, de la Provincialii si Mariano Castro, chitaristul argentinian, nominalizat la premiile Grammy

„Îmi doresc ca la concert oamenii să se ridice de pe scaune și să danseze,  să se manifeste așa cum sunt ei” spune soprana pentru Adevărul Live.

Orchestra  Simfonică București, în formula mare este principalul partener care de trei ediții susține împreună cu Irina Baianț concertul Illuminarium. Dar publicul îi va putea asculta pe Ionuț Ungureanu, de la Provincialii, pe Mariano Castro, chitaristul argentinian nominalizat la premiile Grammy, dar și pe pianistul Marius Deneș și  actrița Alexandra Giurca, de data aceasta în rol de solistă.

Ceea ce este diferit anul acesta, spune Irina Baianț este felul în care  publicul va intra în spațiul dedicat concertului. Expoziția de picturi realizate de Alexandru Jigman este ca o uvertură la concert. Despre lucrările acestuia, soprana spune că ele reușesc să surprindă exact ceea ce este Illuminarium: esența sufletului. 

Soprana Irina Baianț a cucerit publicul din România cu interpretarea sa în rolurile principale din Fantoma de la Operă și My Fair Lady, spectacolele de musical cu un uriaș succes de public, la Teatrul Național de Operetă Ion Dacian din București.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite