Recviemul de Mozart şi expoziţia 30 de ani de libertate, la Ateneul Român
0Împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 a fost marcată, ieri, pentr-o expoziţie "30 de ani de libertate" şi printr-un concert, care a avut în program Recviem-ul de Mozart. Concertul a fost susţinut de Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu", dirijate de Iosif Ion Prunner.
Evenimentul de la Ateneul Român a avut tematica „30 de ani de libertate” şi a constat în vernisajul unei expoziţii fotodocumentare, dedicată eroilor Revoluţiei Române din 1989. Vernisajul a fost urmat de un concert vocal-simfonic, "Recviem"-ul de Mozart, susţinut de Orchestra şi Corul Filarmonicii ”George Enescu”, dirijată de maestrul Iosif Ion Prunner.
Preşedintele Klaus Iohannis a participat la manifestări, alături de premierul Victor Orban şi de preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Au fost prezenţi reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari, ai instituţiilor publice, societăţii civile, mediului de afaceri, personalităţi din domeniile culturii, sportului, parlamentari şi europarlamentari, membri ai misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti, reprezentanţi ai cultelor religioase, membri ai Guvernului.
"Momentul comemorării evenimentelor din decembrie 1989 este copleşitor şi "un prilej de cumpănire", fiind totodată un moment benefic pentru ca ranchiuna să fie lăsată deoparte", a afirmat duminică preşedintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop.
"Este bine să lăsăm deoparte ranchiuna şi să procedăm la îndemnul pe care ni l-au adresat eroii. E un prilej de cumpănire, de corectare a unor erori, de construire a societăţii democratice", a afirmat Pop, cu prilejul vernisajului expoziţiei de fotografie "Revoluţia română. 30 de ani de libertate", de la Ateneul Român.
Fotografii: gov.ro