Maria Răducanu şi Maxim Belciug cântă despre „cai albaştri şi zori“, la Godot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri-seară, de la 22.00, scena de la Godot Cafe-Teatru e dedicată concertului. Maria Răducanu - una dinte cele mai speciale voci din lume - şi Maxim Belciug - chitaristul încântărilor - se reîntâlnesc „live“ pentru un regal muzical.

Versurile poetului Federico Garcia Lorca: „Secol nou si lumina recenta nu exista. / Doar cai albastri si zori“ apar pe afişul care anunţă evenimentul. Va fi, ca de fiecare dată când cei doi s-au regăsit împreună pe scenă, o aventură unică printre muzici, epoci şi trăiri felurite, cu lacrimi dulci în murmur de chitară, fior iberic, pesnii ruseşti, baroc italian suav şi, bineînţeles, romanţe şi cântece din vechiul Bucureşti. 

Maria Răducanu, născută pe 3 noiembrie 1967, este o cântăreaţă care se mişcă fără probleme în domenii diferite: de la jazz, la fado, de la romanţa românească interbelică la blues, de la folclor românesc la muzică tradiţională rusească sau chiar la compoziţii renascentiste. Ea trăieşte toată această diversitate muzicală cu toată fiinţa. Invitată la Adevărul Live, artista a mărturisit că îi e mai uşor să cânte în limbi pe care nu le ştie, fiindu-i mai greu să-şi formuleze mesajele muzicale în limba maternă. 

Maxim Belciug s-a născut la 25 august 1967 în Bucuresti. Începe studiul chitarei clasice la vârsta de 10 ani şi în scurtă vreme obţine Premiul I într-un concurs de chitară, la prima ediţie a Festivalului de Chitară Clasică de la Sinaia (1983). Cu acest prilej susţine şi primul său recital în cadrul Filarmonicii bucureştene.

În 1993, după obţinerea licenţei în Filologie în cadrul Universităţii din Bucureşti, se dedică muzicii şi chitarei, concertând adesea pe scenele provinciei şi ale Bucureştilor. În 1998, Maxim lansează primul său CD: “Miniaturi Eclectice” – o colecţie alcătuită din compoziţii pentru chitară clasică mai puţin popularizate.

Începând cu anul 2000, Maxim se implică total şi exclusiv in demersul de a “reimprieteni” publicul român cu muzica şi chitara clasică. Astfel, apariţiile sale pe senă se intensifică: susţine recitaluri pe scene din ţară şi din străinatate şi este invitat să participe la diverse festivaluri internaţionale de chitară sau de muzică de cameră.Traseul recitalurilor sale leagă Romania de Serbia, Ungaria, Polonia, Austria, Franta, Scandinavia, Italia etc.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite