Corina Şuteu: Consiliul de Administraţie al RADEF RomâniaFilm intenţionează să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Şuteu      FOTO: Florin Ghioca
Corina Şuteu      FOTO: Florin Ghioca

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a declarat marţi, în cadrul discuţiei online ”De vorbă cu ministrul tău”, iniţiată de Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC), că membrii Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) intenţionează să îşi dea demisia din cauza impasului în care se află privind organizarea instituţiei.

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) este o problemă complexă, a spus Corina Şuteu. ”Este o problemă moştenită”, a completat ea.

”Am aflat curând că membrii Consiliului de Administraţie intenţionează să îşi dea demisia din cauza impasului, dificultăţilor în organizarea acestei regii”, a afirmat ea.

Principala problemă a RADEF RomâniaFilm este, în opinia ministrului, apartenenţa sălilor. În prezent, 16 spaţii din subordinea Regiei sunt funcţionale.

”Meritul mandatului nostru a fost să scoată la iveală şi să rezolve chestiunile administrative”, a mai declarat Corina Şuteu.

Eugen Mugurel Şerbănescu, deţinător al mai multor funcţii de conducere în ultimii 15 ani, la nivel local şi pan-european, pentru giganţi în domeniu precum Alcatel-Lucent, Tekelec sau Nortel Networks, Valerica Florentina Poncea Andronescu, fost director cinema la Hollywood Multiplex, Codruţa Creţulescu, critic de film şi cofondator şi administrator al casei de producţie Kinosseur, Tudor Giurgiu, regizor şi producător de film, Marinel Paşcu, şef serviciu de exploatare cinematografe din cadrul RADEF, Alexandru - Constantin Spătaru, cineast şi cadru didactic asociat al SNSPA - Facultatea de Comunicare şi Relatii Publice, şi Ioan Hagy, din partea Ministerului Finanţelor Publice, sunt membri ai CA, informează instituţia.

Consiliul şi-a început activitatea în a doua jumătate a lunii mai.

Printre obiectivele importante ale mandatului noilor membri ai CA al RADEF RomâniaFilm se numără eficientizarea activităţii regiei şi reducerea cheltuielilor, dar şi elaborarea unei strategii privind constituirea unei reţele de săli de cinema în perspectiva modernizării şi înscrierii acesteia în circuitul reţelei europene de difuzare, cu precădere, a producţiilor cinematografice româneşti şi europene, prin accesarea de fonduri europene de dezvoltare.

RomâniaFilm a la începutul anilor '50, odată cu naţionalizarea cinematografiei româneşti, ca o companie de stat investită cu un rol important în domeniul finanţării producţiei de filme artistice, documentare, şi de desene animate româneşti şi în domeniul distribuţiei de filme româneşti şi de import, potrivit site-ului ministerului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite