Când îţi afectează cosmeticele sănătatea

0
0
Toate săpunurile şi produsele pentru machiaj conţin ingrediente chimice care pătrund rapid în piele.
Toate săpunurile şi produsele pentru machiaj conţin ingrediente chimice care pătrund rapid în piele.

Pentru cele mai multe femei prietenele cele mai bune sunt cosmeticele. Când tenul îşi pierde din strălucire, ele au efecte nemaipomenite, dar, în timp, pot afecta sănătatea pielii.

Toate loţiunile, săpunurile şi produsele pentru machiaj conţin ingrediente chimice care pătrund rapid în piele, apoi în organism. Richard Bence, biochimistul american care a studiat timp de trei ani produsele dedicate înfrumuseţării, susţine că într-un an întreg, prin aplicarea unui machiaj zilnic, pielea absoarbe până la 2 kilograme de preparate chimice.

În urma studiului, a observat că multe femei nu ezită să folosească şi 20 de produse diferite într-o singură zi, uitând să verifice termenele de valabilitate şi crezând cu tărie că toate componentele sunt absolut inofensive.

Faţa nevăzută a cosmeticelor

Câteva dintre ingredientele utilizate la fabricarea cosmeticelor pe care le folosesc femei din toată lumea sunt şi extrem de periculoase. De pildă, acidul oleic se găseşte în săpun, în soluţii permanente, şampoane, vopsele pentru păr, ruj şi produse de machiaj sub formă lichidă.

Citeşte articolul integral, pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Cum ajuţi o persoană depresivă

Dependenţa de pastile: cauze şi efecte

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite