Un cuplu american a transformat în 2 ani o casă dărăpănată din Italia într-o locuinţă „renascentistă”, cu lift interior
0Oameni din întreaga lume au cumpărat case italiene dărăpănate la preţuri foarte mici în ultimii ani, fiindcă numeroase oraşe şi sate depopulate încearcă să atragă noi locuitori, relatează CNN.
În timp ce perspectiva unor îmbunătăţiri structurale substanţiale împreună cu birocraţia implicată adesea în achiziţionarea unei case într-o ţară străină ar putea fi dezamăgitoare pentru unii, alţii au profitat de această şansă.
Massoud Ahmadi şi Shelley Spencer sunt primii cumpărători care au finalizat renovările la o casă abandonată din oraşul italian Sambuca di Sicilia, conform CNN.
Cuplul, din comitatul Montgomery din statul american Maryland, s-a numărat printre cei care şi-au cumpărat o locuinţă istorică în Sambuca, situată adânc în inima Siciliei, după ce autorităţile locale au scos la licitaţie 16 case abandonate cu preţuri care încep de la un euro.
„A fost dragoste la prima vedere”, a declarat Spencer pentru CNN. „Sambuca este foarte curat, cu trotuare vechi de piatră, care amintesc de cele din Georgetown [Washington, DC], iar luminile stradale pe timp de noapte sunt foarte romantice”.
Au fost încântaţi când au aflat că oferta lor de 10.150 de euro pentru un palat de 100 de metri pătraţi a fost acceptată şi au demarat lucrările de renovare.
Doi ani mai târziu, lucrările de renovare erau gata. Cuplul american a cheltuit în jur de 250.000 de dolari pentru renovarea proprietăţii, despre care afirmă că arată „ca o casă renascentistă”.
Proprietatea dispune de băi frumoase din marmură şi de un lift interior pe care cuplul îl foloseşte pentru a urca şi a coborî cele trei etaje.
„Vrem să îmbătrânim aici, să facem yoga în fiecare zi şi să ne bem cafeaua pe terasa cu vedere la lac”, a afirmat Spencer.
În timp ce un sfert de milion de dolari ar putea părea o sumă considerabilă pentru un proiect de acest fel, ei sunt de părere că suma este, de fapt, mai mică decât cea pe care ar fi cheltuit-o pe ceva similar în SUA.
Cu toate acestea, un lift interior nu este cu siguranţă un element des întâlnit în casele din acest oraş italian, iar designul său interior a provocat o agitaţie destul de mare printre localnici.
Cei doi au povestit că au primit vizite de la diverşi localnici dornici să vadă transformarea casei.
„Localnicii ne întâmpină cu prăjituri şi vin la mine acasă curioşi să vadă ce am făcut cu această casă”, afirmă Spencer, înainte de a dezvălui că recent li s-a dăruit o „sticlă drăguţă de vin” la barul local.
În afară de lift, casa are o zonă de relaxare, o cameră de oaspeţi, un dormitor matrimonial şi o zonă de living cu o bucătărie open-space.
Proprietatea are, de asemenea, mai multe balcoane, precum şi o terasă cu vedere la dealuri şi la Lacul Arancio, situat în apropiere de fortul arab Fortino di Mazzallakkar.
„Este o casă mai inteligentă decât cea pe care o avem în SUA, cu un sistem de alarmă şi camere de supraveghere", a mai adăugat Spencer.
După ce şi-au cumpărat noua locuinţă, au achiziţionat o secţiune neutilizată de 100 de metri pătraţi din casa vecinului lor pentru suma de 5.000 de euro pe care au renovat-o.
„Ne place liniştea din Sambuca”, spune Ahmadi.
Deşi structura clădirii a fost renovată, ei au decis să păstreze ferestrele originale, împreună cu pereţii de piatră de culoare aurie, podelele cu gresie şi tavanele boltite pentru a păstra unele dintre elementele istorice ale casei.
Casa lor este una dintre cele câteva din cartierul Saracen, care au fost abandonate după un cutremur catastrofal care a zguduit Valea Belice din Sicilia în anul 1968.
„Aş putea să mă ciupesc", spune Spencer. „Am fost foarte norocoşi. Aş putea să vă spun o mulţime de coşmaruri, dar nu sunt, pentru că totul a mers destul de bine. Mult mai bine decât ar fi într-un oraş mic din Statele Unite”.