FOTO VIDEO Cum vor arăta vacanţele viitorului: hoteluri subacvatice şi case construite pe Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adâncul oceanelor şi spaţiul cosmic vor deveni destinaţii accesibile de vacanţă, iar călătoriile cu avionul vor fi mult mai scurte în următorii zece ani.

În 2024, destinaţii precum Paris, Londra sau Maldive vor fi demodate, potrivit unui raport realizat de Skyscanner, un site britanic de rezervări online de bilete de avion, citat de publicaţia britanică „Daily Mail“. Peste numai un deceniu, am putea privi pe fereastra camerei de hotel balene înotând sau spaţiul cosmic dacă tehnologia va evolua în acelaşi ritm ca până acum.

Călătoriile în adâncul oceanelor sunt deja disponibile, dar la preţuri exorbitante. Hotelul Atlantis din Dubai pune la dispoziţia turiştilor amatori de experienţe inedite două apartamente, Poseidon şi Neptun, care oferă o privelişte spectaculoasă asupra lagunei artificiale a hotelului. O noapte de cazare într-un asemenea apartament costă până la 8.800 de dolari, dar asemenea hoteluri putea deveni destinaţii obişnuite în următorii ani.


Destinaţia: spaţiu

Călătoriile spaţiale sunt experienţe rezervate în prezent doar celor foarte bogaţi, ar putea deveni foarte accesibile în următorii ani. Pentru început, sejururile cosmice se vor limita la orbita Pământului. Compania Galactic Suite a anunţat deja că va construi primul hotel spaţial pentru cei care vor să fugă departe de grijile de pe Pământ. Oaspeţii vor putea vedea răsăritul soarelui de 15 ori pe zi şi vor călători în jurul lumii la fiecare 80 de minute.

image

FOTO: Daily Mail

Luna va fi următoarea redută dacă Fosters&Partners, o firmă de arhitectură cu sediul la Londra, va reuşi să-şi ducă planurile până la capăt. Reprezentanţii companiei britanice au dezvăluit planurile de construire a unor case de vacanţă pe Lună cu tehnologia imprimării 3D. Mai exact, aceştia vor construi o structură gonflabilă cu ajutorul tehnologiei 3D, aceasta urmând să fie trimisă pe Lună şi acoperită cu o cochilie realizată din materiale care există deja pe satelitul natural al Pământului.

Revenind pe Pământ, pernele ne vor face masaj pentru un somn bun, iar camerele de hotel vor fi prevăzute cu tehnologii care ne vor ajuta să ne adaptăm mai uşor la schimbarea de fus orar. De exemplu, apa de la duş va infuza vitamina D, remediu care atenuează stările de rău cauzate de diferenţa de fus orar.

image

FOTO: Daily Mail

Drumurile la sala de fitness a hotelului vor deveni istorie. În următorul deceniu, turiştii vor putea face exerciţii fizice cu un antrenor virtual, în confortul proprieri camere de hotel.

image

FOTO: Daily Mail

Raportul Skyscanne, numit „Viitorul turismului“, a fost realizat în asociere cu „The Future Laboratory“. 56 de experţi în tendinţele din turism şi tehologie au fost consultaţi pentru acest studiu.

„Turismul spaţial va fi o piatră de temelie pentru omenire. Dar mai interesant de atât va fi că tehnologiile folosite în explorarea spaţiului vor fi aplicate în aviaţia comercială. Pasagerii se vor putea bucura de zboruri de numai două ore şi jumătate între Londra şi Sydney, călătoriile devenind mai rapide şi mai uşoare ca niciodată“, spune Filip Filipov, purtătorul de cuvânt al Skyscanner.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite