Croaziere anulate din cauza inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turoperatorii care vând turiştilor croaziere şi plimbări pe Dunăre, Vltava, Rin şi Main au fost nevoiţi să anuleze mai multe curse din cauza inundaţiilor cu care se confruntă Europa

Prin urmare, dacă v-aţi planificat o vizită la Budapesta, Bratislava, Praga, Viena, Frankfurt sau Koln şansele de a vă bucura de o plimbare cu vaporul pe Dunăre, pe Vltava, Rin sau Main sunt destul de mici. Mai multe companii au anunţat că au anulat croazierele de duminică, 9 iunie, pe traseele Budapesta - Nurnberg şi Passau - Budapesta, şi este posibil ca în perioada următoare să intervină schimbări pe alte 16 itinerarii aflate în oferta agenţiilor care vând croaziere turiştilor din oraşele europene amintite.


Germania este şi ea afectată de creşterea nivelului apelor, astfel că au fost anulate şi croaziere pe Rin sau Main, nu numai pe Dunăre, excursii care ar fi trebuit să aibă loc în următoarele zece zile, a declarat pentru Daily Mail un reprezentant al unei agenţii de turism. Turoperatorul i-a asigurat pe turiştii care au plătit în avans excursiile că îşi vor primi banii înapoi. 


Podul Carol din Praga, închis temporar


„Cotele crescute ale apelor, la fel ca şi nivelul foarte scăzut al râurilor sunt situaţii ce afectează periodic activitatea companiilor care oferă astfel de croaziere. Indicat este ca pasagerii să urmeze în această perioadă indicaţiile turoperatorilor şi să aleagă acele zone sigure pentru îmbarcare. Cu siguranţă, vor mai fi şi alte croaziere anulate şi itinerarii care vor suferi schimbări până când lucrurile vor reveni la normal“, a confirmat editorul publicaţiei Cruise Critic, Adam Coulter, pentru Daily Mail.


Spre exemplu, vestitul pod Carol, una dintre principalele atracţii turistice din Praga, a fost închis temporar, iar animalele de la grădina zoologică din capitala cehă au fost evacuate până când va trece pericolul inundaţiilor. De asemenera, autorităţile locale din Bratislava, capitala Slovaciei, au emis o nouă avertizare de inundaţii pentru astăzi şi mâine, 6 iunie.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite