Articol publicitar

Trei idei de rețete pe care să le pregătești cu burrata

0
0
Publicat:

Burrata este un tip de brânză de origine italiană, care se bucură de succes datorită consistenței sale. Cu o carcasă solidă și cu un interior smooth, din mozzarella și smântână, este o gustare excelentă și poate fi folosită, cam ca orice alt soi de brânzeturi, în tot felul de combinații.

adevarul burrata freshful jpg

„Ce mâncăm azi?” Dacă și pe tine te îngrozește această întrebare, pentru că niciodată nu ai idei de ce să mai gătești, află că nu ești singura. Da, ai auzit bine. Nu ești singura care pregătește aceleași feluri de mâncare la intervale scurte de timp și care nu mai știe ce să prepare, deși internetul este plin de rețete. „Dar parcă ingredientele sunt aceleași, nu?”

Ei bine, poți înlocui binecunoscuta telemea și poți încerca ceva diferit, care se prepară ușor și care nu necesită nici timp mult și nici experiență îndelungată în ale bucătăritului.

Iată trei rețete pe care să le folosești atunci când vrei să gătești ceva rapid și gustos:

1. Salată cu roșii, busuioc și burrata

Ce poate fi mai ușor de pregătit decât o salată? Probabil că obișnuiești să mănânci roșiile cu brânzeturi sărate, însă această rețetă mai light poate fi potrivită pentru o gustare de seară sau pentru o zi răcoroasă de vară, atunci când nu este indicat să mănânci foarte multă mâncare sărată. Aruncă un pumn de roșii cherry într-un castron, alături de câteva fire de busuioc uscat și de produsul italian. Adaugă un strop de ulei de măsline și doar un praf de sare și gustarea este gata de servit.

2. Salată de ton cu burrata

Ești un fan al peștelui și al diferitelor feluri în care acesta se poate prepara? Atunci cu siguranță vei vrea să încerci această rețetă, care nu necesită mai mult de jumătate de oră din timpul tău. Mai mult, probabil că deja ai în frigider majoritatea ingredientelor de care ai nevoie. Astfel, pentru două porții vei avea nevoie de aproximativ patru ouă fierte, 500 de grame de roșii cherry, 200 de grame de măsline, două conserve de ton file, dar și busuioc proaspăt, după gust, și vreo doi castraveți mai mari, tăiați felii. La final, nu rămâne decât să adaugi produsul italian, într-o cantitate de 300-400 de grame, și să te bucuri de o aromă neimaîntâlnită, care o să propulseze această rețetă în topul preferatelor tale.

3. Paste cu burrata

Încă o rețetă care te poate scoate din rutina zilnică este una care are paste. Dacă ești fană a acestui fel de mâncare, probabil că îl pregătești deja de mai multe ori pe săptămână, însă acest mod de preparare merită musai încercat, mai ales că nu ai nevoie decât de câteva produse.

Pentru pregătirea sosului, îți trebuie, deci, patru-cinci roșii mari și zemoase, care să-și lase sucul proaspăt atunci când faci sosul. Mai ai nevoie de usturoi, pe care îl poți adăuga și în funcție de preferințele tale culinare. Recomandarea chef-ului bucătar Adi Hădean, cel care a și popularizat această rețetă de paste în spațiul românesc, este să folosești patru căpățâni.

Pe lângă sare și busuoic, care după cum ai văzut, este nelipsit atunci când pregătești acest tip de brânzeturi italienești, mai ai nevoie chiar de produsul din titlul rețetei. Două bucăți sunt, astfel, mai mult decât suficiente.

Apropo, poți folosi acest produs italian la micul dejun. Îl poți așeza cu încredere pe un platou, alături de roșii, ouă, alte tipuri de brânzeturi. Iar pentru a crea un mic dejun cu specific italinesc, nu trebuie decât să mai așezi lângă aceste alimente decât niște prosciutto și puțin pesto.

BONUS

Dacă te încumeți la o rețetă un strop mai creativă, poți încerca să combini acest aliment italian cu piersici prăjite și migdale. Poți crea, astfel, un aperitiv cu care să îți surprinzi musafirii și care să te ridice la rangul de chef bucătar pentru aceștia. Ai nevoie doar de patru felii de pâine prăjită, de o piersică, pe care să o feliezi și să o prăjești și de puțină rucola. Le asamblezi pe toate și deasupra așezi produsul italian și arunci câteva migdale coapte. Fără nicio îndoială, va fi o încântare pentru toate simțurile.

Ce lapte se folosește la prepararea acestor brânzeturi?

Acum mai bine de 100 de ani, când acest aliment lua naștere în Puglia, undeva în sudul Italiei, era preparat în special cu lapte de bivoliță. Acum, însă, îl întâlnim preparat și din lapte de vacă.

De unde cumperi acest aliment italian?

Dacă te întrebi unde găsești acest produs alimentar, trebuie să știi că este foarte des întâlnit în magazine, dar mai ales în mediul online. Poți chiar să-l comanzi la tine acasă, fără să mai pierzi timp și să-l cauți printre rafturi și printre produse similare.

Adu gustul italinesc la tine în farfurie și bucură-te de savoarea perfectă și de textura lăptoasă a acestui aliment. Cine zice că nu poți încerca aceeași mâncare ca în cele mai cunoscute locuri din Italia chiar în bucătăria ta?

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite