Răsfaţă-ţi invitaţii cu un desert aparte: tort de ciocolată cu rom
0Dacă îţi place gustul puternic al ciocolatei, atunci următorul deliciu ţi se va potrivi… mănuşă. Esenţele tari de rom şi de portocală întregesc tabloul, pentru un desert perfect!
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g unt
8 ouă
120 g zahăr
120 g făină
30 g cacao
1 praf de copt
1 vârf cuţit sare
Pentru cremă:
200 g margarină
500 ml frişcă
500 g ciocolată
neagră menaj
3 linguri esenţă de rom
Pentru sirop:
300 ml apă
150 g zahăr
70 ml zeamă de portocală
1 linguriţă coajă de portocală
Pentru glazură:
350 g ciocolată menaj
3 linguri de ulei
Pentru decor:
12 bomboane ciocolată cu rom
150 g arahide zdrobite
Mod de preparare:
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare până devine o cremă mai tare. Baţi şi gălbenuşurile, pe care le încorporezi apoi în albuşuri. Adaugi untul topit şi răcit.