Răsfaţă-ţi invitaţii cu un desert aparte: tort de ciocolată cu rom
0
Dacă îţi place gustul puternic al ciocolatei, atunci următorul deliciu ţi se va potrivi… mănuşă. Esenţele tari de rom şi de portocală întregesc tabloul, pentru un desert perfect!
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g unt
8 ouă
120 g zahăr
120 g făină
30 g cacao
1 praf de copt
1 vârf cuţit sare
Pentru cremă:
200 g margarină
500 ml frişcă
500 g ciocolată
neagră menaj
3 linguri esenţă de rom
Pentru sirop:
300 ml apă
150 g zahăr
70 ml zeamă de portocală
1 linguriţă coajă de portocală
Pentru glazură:
350 g ciocolată menaj
3 linguri de ulei
Pentru decor:
12 bomboane ciocolată cu rom
150 g arahide zdrobite
Mod de preparare:
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare până devine o cremă mai tare. Baţi şi gălbenuşurile, pe care le încorporezi apoi în albuşuri. Adaugi untul topit şi răcit.
