Cum se obţine friptura de vită care îşi păstrează gustul proaspăt timp de mai mulţi ani. Secretele unor măcelari francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mod normal, termenul de valabilitate al cărnii crude expiră în câteva zile, dacă aceasta este ţinută la frigider. O familie de măcelari din Franţa a descoperit, însă, o modalitate de conservare a cărnii, astfel încât aceasta poate fi consumată şi după mai mulţi ani, gustul său fiind la fel de proaspăt.

Fripturile cu termen de valabilitate nelimitat produse de Alexandre Polmard, împreună cu tatăl şi bunicul său vin, însă, la preţuri uriaşe. O friptură de vită costă, de exemplu, 3.000 de euro. 

Conservată printr-un proces de „hibernare‟, carnea marca Polmard este pusă sub jeturi de aer rece, suflate cu o viteză de 120 km/h, într-un mediu în care temperatura este de -43 °C. Procedura a fost dezvoltată de tatăl şi bunicul lui Alexandre, în 1990. Carnea Polmard este foarte apreciată de cei cu buzunarele adânci, clienţii dispuşi să plătească bani buni pentru degustarea celei mai scumpe cărni din lume înscriindu-se pe o listă de aşteptare cu luni de zile înainte de momentul ospăţului.

„Familia mea nu creşte animalele în grajduri în care nu au spaţiu. Vacile sunt crescute în aer liber, în păduri, pe iarbă verde. Le oferim adăpost în caz de vreme rea, în care ele singure aleg dacă intră sau nu. Trăiesc în condiţii de cinci stele. Toată dragostea şi atenţia pe care le-o oferim se reflectă şi în farfuriile celor care ne gustă produsele, care sunt unice”, a declarat bărbatul.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite