Cum să pregăteşti cea mai bună tartă cu caise şi alune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prăjeşte un pic alunele înainte de a le presăra pe tarta de caise
Prăjeşte un pic alunele înainte de a le presăra pe tarta de caise

Vrei să pregăteşti câteva bunătăţi delicioase cu fructe de sezon? Nimic mai simplu! Îţi trebuie doar puţină inspiraţie şi… vei obţine un curcubeu de arome care te va încânta. De data aceasta, îţi prezentăm o tartă în stil franţuzesc cu caise şi alune.

Ingrediente

Pentru aluat

175 g făină
1 vârf de cuţit cu sare
100 g unt
3 gălbenuşuri
3 linguri apă minerală

Pentru umplutură

100 g stafide
300 g caise
200 g alune de pădure
zdrobite grosier
150 g fulgi de ovăz
4-5 linguri zahăr
zahăr pudră

Preparare

Pentru aluat, amesteci făina într-un vas cu un praf de sare, apoi pui untul tăiat bucăţi.

Faci o adâncitură în centru, adaugi un gălbenuş, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute.

Speli şi scoţi sâmburii caiselor. Le scurgi bine de apă şi le amesteci într-un castron cu zahărul.

Află reţeta completă de tartă cu caise şi alune, pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite