Cum să foloseşti matcha în reţete: de ce pudra de ceai verde este un ingredient de nepreţuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să foloseşti matcha în reţete

Astăzi ne îndreptăm atenţia asupra unui ingredient cu multe beneficii pentru sănătate, care poate fi consumat atât sub formă de ceai, cât şi pe post de „condiment“ folosit în numeroase reţete.

Matcha înseamnă, literalmente, „pudră de ceai“. Atunci când comanzi tradiţionalul ceai verde, componentele din frunze sunt infuzate în apa clocotită, apoi frunzuliţele sunt aruncate. În cazul ceaiului matcha, tu bei de fapt frunzele, care au fost transformate într-o pudră fină. Soluţia (infuzia) este făcută, în mod tradiţional, amestecând o linguriţă de pudră de matcha cu 80 ml de apă fierbinte (încălzită, dar nu clocotită), care este apoi amestecată cu o perie de bambus până când face spumă.

Matcha este un ceai ceva mai scump decât alte sortimente, însă este deseori folosit la prepararea deserturilor şi mâncărurilor, mai ales că le dă o culoare aparte. Matcha este la mare căutare nu doar în rândul marilor bucătari, nu doar ca băutură sănătoasă, ci şi ca ingredient folosit cu succes atât în preparatele dulci, cât şi în mâncăruri savuroase.

Află pe clickpoftabuna în ce preparate şi deserturi poţi să foloseşti matcha, pudra de ceai verde!

Matcha înseamnă, literalmente, „pudră de ceai“. Atunci când comanzi tradiţionalul ceai verde, componentele din frunze sunt infuzate în apa clocotită, apoi frunzuliţele sunt aruncate. În cazul ceaiului matcha, tu bei de fapt frunzele, care au fost transformate într-o pudră fină. Soluţia (infuzia) este făcută, în mod tradiţional, amestecând o linguriţă de pudră de matcha cu 80 ml de apă fierbinte (încălzită, dar nu clocotită), care este apoi amestecată cu o perie de bambus până când face spumă.

Matcha este un ceai ceva mai scump decât alte sortimente, însă este deseori folosit la prepararea deserturilor şi mâncărurilor, mai ales că le dă o culoare aparte. Matcha este la mare căutare nu doar în rândul marilor bucătari, nu doar ca băutură sănătoasă, ci şi ca ingredient folosit cu succes atât în preparatele dulci, cât şi în mâncăruri savuroase.

Matcha înseamnă, literalmente, „pudră de ceai“. Atunci când comanzi tradiţionalul ceai verde, componentele din frunze sunt infuzate în apa clocotită, apoi frunzuliţele sunt aruncate. În cazul ceaiului matcha, tu bei de fapt frunzele, care au fost transformate într-o pudră fină. Soluţia (infuzia) este făcută, în mod tradiţional, amestecând o linguriţă de pudră de matcha cu 80 ml de apă fierbinte (încălzită, dar nu clocotită), care este apoi amestecată cu o perie de bambus până când face spumă.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite