Cum faci cele mai gustoase chifteluțe din pește, un aperitiv divin. Ce fel de carne se folosește

0
Publicat:

Nu cad greu la stomac, sunt pufoase, iar gustul este divin. Chifteluțele din pește sunt un adevărat răsfăț. Pașii gătirii îi regăsim în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).

Chifteluțele din pește, un preparat delicios FOTO Shutterstock
Chifteluțele din pește, un preparat delicios FOTO Shutterstock

Pentru ca preparatul să iasă delicios trebuie urmaţi întocmai paşii reţetei. Iată ce scria autorul despre acest preparat delicios:

Pe Dunăre şi în Deltă, chifteluţele se fac de obicei din fileuri de peşte cu oase fine - crap, ştiucă, caras - ce se macină-n maşină. Cele mai bune sunt însă chifteluţele de ştiucă”.

Ingrediente: 

Umplutura:

2 cepe

1 cartof

1 ardei gras

1 ardei iute

3 legături de mărar

2 legături de pătrunjel

2 ouă sare, piper, cât vreţi

1 kg carne de peşte (dezosată şi tocată de 2 ori)

Îmbrăcătura: o ceaşcă de făină

Prăjitura: ulei mult, pentru prăjit

Mod preparare:Se grijesc cepele, cartoful, ardeiul gras şi iute, se toacă mărunt, pastă, împreună cu verdeaţa. Carnea, ouăle, sarea şi piperul, zarzavatul şi verdeaţa se amestecă. Se încinge uleiul. Se ia câte o lingură de tocătură, se face gogoloi şi se tăvăleşte prin făină; se turteşte şi se pune la prăjit, pe ambele părţi, până se rumeneşte şi devine chifteaPuse fierbinţi pe o sugativă, chiftelele scapă de uleiul ars, ceea ce le face şi mai gustoase”, arată în lucrarea sa Radu Anton Roman.

Ca să fie preparatul perfect, iată și rețeta unui sos de roşii sumar: o ceaşcă de bulion de roşii, un pahar de vin, o linguriţă zahăr, o lingură oţet, o foaie de dafin, o crenguţă cimbru, fierte toate zece minute, să se-nchege - poate adăuga un pic de fantezie europeană unei sfârâieli acvatice cu accent arab.

Vânător, gazetar și pescar sportiv

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite