Joi, 4 Decembrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Ghid de cumpărături
Dezvoltare personală
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Alegeri Primăria București 2025
Război în Ucraina
Istoria zilei
Bucătărie
Pagina 20
Rețetă de cozonac fără frământare, ideală pentru cei care se grăbesc
Dacă n-ai timp destul pentru a pregăti o masă tradițională de Crăciun, dar vrei să umpli casa cu miros de cozonaci, ca să te bucuri cu cei dragi de gustul lor, poți încerca o variantă simplă, fără frământare.
Bucătărie
15 dec. 2022
De ce sunt speciale sarmalele românești? Câte feluri avem și de ce se mănâncă în Oltenia sarmale cu piftie VIDEO
Preparate de generații întregi pe teritoriul țării noastre, sarmalele au dobândit componenta tradițională și specificul local.
Bucătărie
15 dec. 2022
Rețetă de scovergi. Preparatul simplu, de post, pus de localnicii Dâmbovicioarei pe mesele turiștilor VIDEO
Dacă vreți să gustați celebrele scovergi preparate de tanti Fița din Dâmbovicioara, mergeți în pitoreasca localitate argeșeană! Sau puteți încerca acasă rețeta tradițională pe care localnica o face de zeci de ani!
Bucătărie
14 dec. 2022
Rețeta cârnaților tradiționali, vedeta mesei de Crăciun. Secrete pentru un preparat gustos care se topește în gură
Delicioșii cârnați făcuți în casă sunt vedeta mesei de Crăciun. Pentru a-i găti perfect puteți urma rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, care are și câteva secrete pentru un preparat gustos care se topește în gură.
Bucătărie
14 dec. 2022
Secretele cârnaților de casă afumați, dar suculenți. Condimentele care desăvârșesc savoarea
Se apropie Crăciunul, iar gospodinele și gospodarii pregătesc bucate alese, numai bune de savurat la mesele în familie sau alături de oaspeți. Când vine vorba de cârnați, rețetele diferă de la casă la casă.
Bucătărie
13 dec. 2022
Rețetă rapidă de prăjitură: Pandișpan cu fructe, gem sau ciocolată
Vrei un desert rapid, pufos și delicios? Încearcă rețeta de pandișpan cu fructe, gem sau ciocolată, recomandată de un promotor al tradițiilor locale din comuna Dâmbovicioara.
Bucătărie
12 dec. 2022
Cum faci cea mai bună piftie: ce carne alegi, când se pune usturoiul, cum o filtrezi să iasă clară
Piftia este un preparat nelipsit de pe masa de Sărbători, dar există câteva trucuri pentru ca ea să fie desăvârșită.
Bucătărie
12 dec. 2022
Secretul maionezei care nu se taie. Rețeta celebrului Jamie Oliver, ce ulei se folosește pentru un gust delicios
Nu mai este un secret că maioneza ridică probleme multor gospodine. Renumitul bucătar, Jamie Oliver, spune că reușita sosului stă în modul de preparare, dar și în tipul de ulei folosit.
Bucătărie
09 dec. 2022
Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume, triplu gătiți. Cheful care i-a inventat a luat stele Michelin VIDEO
Britanicul Heston Blumenthal a lucrat la rețetă aproape 3 ani, până ce a obținut cartofii prăjți perfecți, care se pot face și acasă.
Bucătărie
08 dec. 2022
Cozonacul lui Scărlătescu: o rețetă „decadentă“ cu ingrediente speciale
Acest desert tradițional nu poate lipsi de pe masa de Crăciun, iar chef Cătălin Scărlătescu propune un cozonac plin de umplutură și îmbrăcat în ciocolată.
Bucătărie
07 dec. 2022
Cea mai ușoară rețetă de prăjitură de Crăciun, de la Răzvan Gabriel Costea, Chef cofetar
Invitat în ediția Adevărul Live, Răzvan Gabriel Costea, Chef cofetar oferă în exclusivitate cititorilor Adevărul cea mai ușoară rețetă de prăjitură de Crăciun.
Bucătărie
05 dec. 2022
Ziua tortului Sacher. Cum se prepară celebrul desert vienez pentru care s-a dus o luptă în instanță
Sachertorte, o prăjitură din ciocolată iubită în întreaga lume, este sărbătorită în fiecare an pe 5 decembrie.
Bucătărie
05 dec. 2022
Decalogul celebrei Sanda Marin în bucătărie. Reguli de aur pentru preparate senzaționale, cum păstrezi untul proaspăt
Sanda Marin, una dintre cele mai îndrăgite bucătărese din toate timpurile, a lăsat femeilor sfaturi prețioase. Lucrarea sa despre gătit inspiră de peste 70 de ani toate gospodinele să pregătească preparate delicioase.
Bucătărie
04 dec. 2022
Rețeta unui delicios vin fiert, cea mai populară băutură iarna. Ingrediente care îl fac senzațional
Băut în cantități moderate, vinul roșu se transformă în leac natural. Iarna, consumat fiert, acționează eficient împotriva răcelilor datorită resveratrolului, o substanță care are proprietăţi inflamatorii.
Bucătărie
03 dec. 2022
Rețeta simplă de cârnați tradiționali care te va face să te lingi pe degete. „Sunt excepționali!”
Mai mult sau mai puțin bogate, în funcție de posibilități, mesele de Crăciun au ceva în comun, dincolo de atmosfera de sărbătoare: preparatele tradiționale. Iar cârnăciorii stau la loc de cinste.
Bucătărie
02 dec. 2022
Cum se prepară gogoșile de post, desertul preferat de copii
Creștinii care țin post pot încerca o rețetă de gogoși turnate cu lingura, preparat care nu conține lapte și nici ouă. Rețeta este simplă și nici nu costă mult.
Bucătărie
02 dec. 2022
Cum faci tradiționalele jumări de porc. De ce se adaugă apă și cât se lasă slănina la prăjit, cu ce se servesc
Tradiționalele jumări ispitesc pe oricine. Făcute din slănină prăjită după tăierea porcului pot fi servite ca aperitiv ori adăugate în alte preparate cu specific românesc, cum ar fi varză sau fasole cu jumări.
Bucătărie
01 dec. 2022
Trei rețete considerate de lux, pe care și le poate permite oricine. Recomandările unor chefi internaționali
De la spaghete cu midii până la parmigiana de vinete, câțiva chefi internaționali au recomandat rețete considerate de lux, dar pe care și le poate permite oricine.
Bucătărie
01 dec. 2022
Ce să nu pui niciodată în cuptorul cu microunde. Îți poți distruge și mâncarea, și aparatul
Cuptorul cu microunde se numără printre cele mai folosite electrocasnice, dar dacă îl utilizezi greșit, există riscul să-l strici și chiar să te rănești.
Bucătărie
01 dec. 2022
Secretele unei fripturi perfecte la grătar. Când trebuie întoarsă și de unde știți că e rumenită cât trebuie
Cea mai bună friptură se face la grătar. Pentru a ști exact când este perfectă, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Carnea iese delicioasă după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Bucătărie
30 nov. 2022
3 rețete de Sfântul Andrei în care usturoiul e vedeta
Tradiția spune că de Sfântul Andrei trebuie să mâncăm usturoi. Nu numai ă e delicios, dar re și numeroase beneficii pentru organism, mai ales iarna.
Bucătărie
30 nov. 2022
Rețete de sărbătoare din Covasna: gulaș secuiesc și beigli cu mac
Sărbători de iarnă tradiționale înseamnă sărbători cu masa plină. Cu toții, oriunde ne-ar fi purtat drumurile lumii, ne amintim cu drag de bucatele de acasă .
Bucătărie
29 nov. 2022
Trucuri pentru păstrăv delicios la grătar. Cum faci ca să rămână peștele întreg: în ce se împachetează
Peștele gătit la grătar este delicios și rămâne întreg dacă recurgeți la câteva trucuri simple. Preparatul se face cât ai clipi și stai fără grijă că se lipește. În plus, aroma rămâne intactă.
Bucătărie
29 nov. 2022
Rețeta iahniei de fasole delicioase. Cât se fierbe ca să se topească în gură, ingrediente secrete
De 1 Decembrie, românii obișnuiesc să mănânce fasole, un preparat ușor de gătit și foarte gustos. Ca să iasă delicioasă, iahnia de fasole are câteva secrete. Rețeta o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.
Bucătărie
28 nov. 2022
La masă cu strămoșii. Ce mâncau europenii de-a lungul secolelor și cum s-au răspândit preparatele
Patru mari influențe a suferit bucătăria românească de-a lungul secolelor: cea romană, cea a bisericii, cea otomană și cea austro-ungară. În România, felurile de mâncare se învârt în jurul cărnii.
Bucătărie
28 nov. 2022
Cum se face brânza de burduf din lapte de vacă. Rețeta tradițională de la stâna Dealul Sasului
Comuna Dâmbovicioara este recunoscută ca o oază de relaxare pentru cei însetați să evadeze din aglomerația urbană. Aici, la stâna Dealul Sasului, se prepară una dintre cele mai bune brânze de burduf.
Bucătărie
26 nov. 2022
Secretul caşcavalului afumat făcut cu cheag din stomac și intestine de miel. Apa pentru saramură e cheia
Caşcavalul afumat este un produs vrâncean preparat aproape de perfecţiune la Soveja. Aici, secretele fabricării produsului făcut în casă de localnici, natural 100%, este păstrat cu sfinţenie din moşi strămoşi.
Bucătărie
26 nov. 2022
Rapid și gustos. Rețeta de tort de biscuiți, fără coacere
Dacă vrei ceva dulce, rapid și simplu de preparat, rețeta următoare poate fi alegerea perfectă pentru tine. În plus, acest tort de biscuiți este și gustos.
Bucătărie
25 nov. 2022
10 garnituri fabuloase din cartofi, mai bune decât cartofii prăjiți sau piureul. Rețetele sunt virale pe TikTok VIDEO
Garniturile clasice sunt absolut delicioase, dar de ce să ne rezumăm la ele când există adevărate „bombe“ de savoare, în care cartofii sunt ingredientul principal?
Bucătărie
24 nov. 2022
Cele mai pufoase clătite se fac rapid. Rețeta unui desert senzațional de te lingi pe degete
Și clătitele pufoase pot fi un deliciu, nu doar cele subțiri cu care ne-am obișnuit. O rețetă ușoară te ajută să pregătești un desert senzațional în doar câteva minute.
Bucătărie
24 nov. 2022
Cum reduci risipa alimentară acasă. Ce trebuie neapărat să faci ca să nu irosești bani și mâncare
Aproximativ 30 până la 40% din alimentele din SUA rămân neconsumate în fiecare an. Și aproximativ 40% din această risipă are loc în casele noastre.
Bucătărie
24 nov. 2022
Desertul preferat al americanilor. Cum se prepară delicioasa plăcintă de Ziua Recunoștinței
Plăcinta cu dovleac este una dintre cele mai îndrăgite în sezonul de toamnă și una dintre cele mai apreciate de către americani. Aceasta a devenit desertul servit de cele mai multe ori de Ziua Recunoștinței.
Bucătărie
24 nov. 2022
Cele mai sănătoase moduri de a găti carnea de porc. De ce nu este recomandat să o rumeniți prea mult
Asociată timp îndelungat cu efecte negative asupra sănătății, carnea de porc este, de fapt, un aliment sănătos, cu mulți nutrienți. Dacă știm să o gătim corect, beneficiile sunt remarcabile.
Bucătărie
23 nov. 2022
← Pagina 19
Pagina 21 →