Video Rețeta de friptură de miel a celebrei Jamila. Simplă și rapidă VIDEO
0Jamila, celebră în mediul online pentru preparatele culinare pe care le face, prezintă într-un clip video publicat pe YouTube o rețetă ușoară de friptură de miel la cuptor.

Friptura de miel este un preparat nelipist de pe masa de Paște. Foto: Arhivă
Ingrediente:
- O pulpa de miel de circa 3 kg
- 1 kg cartofi micuți
- O căpățână mare de usturoi
- Crenguțe rozmarin
- Amestec ierburi de Provence
- Ulei de măsline
- Jumătate de lămâie
- Sare
- Piper negru măcinat
Mod de preparare:
Începem prin a cresta, pe ambele părți, pulpa de miel. Ulterior, o așezăm într-o tavă pentru cuptor și adăugăm peste friptură ulei de măsline, sare, piper, rozmarin și ierburi de Provence. Ulterior, punem în tavă câțiva căței de usturoi, iar pe restul îi vom mărunți și adăuga în crestături.
Mai apoi, punem zeamă de lămâie. Carnea trebuie lăsată la marinat cel puțin 12 ore.
În continuare, adăugăm în tavă cartofii, peste care punem puțin ulei și ierburi de Provence. Ulterior, punem apă în tavă și băgăm la cuptor, la 170-180 grade, pentru circa 2 ore.