Cum faci pască fără aluat, cel mai fin și cremos desert de Paște
0De Paște, pasca tradițională cu aluat de cozonac și umplutură de brânză poate fi înlocuită cu această variantă, mult mai ușoară, rapidă și gustoasă.

Pasca este un preparat ritualic al Sărbătorii Învierii și, așa cum îi spune și numele, este elementul central al mesei de Paște. Dacă în trecut era o coptură simplă, de-a lungul timpului ea a fost îmbogățită: aluatul a devenit dulce și pufos, iar umplura din abundență, plină de stafide și arome.
Pentru cei care iubesc doar umplutura cremoasă de brânză, există o variantă de pască fără aluat, care va fi o adevărată senzație la masă de Sărbătorile Pascale.
Iată cum se prepară pasca fără aluat
Ingrediente
- 500 g brânză grasă de vaci
- 300 g cremă de brânză natur
- 200 g smântână fermentată (25% grăsime)
- 150 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie sau o portocală netratată
- 4 ouă
- 50 g griș
- 50 g făină
- 10 g praf de copt
- 150 g stafide aurii
- zahăr pudră, pentru decor
Pui stafidele la hidratat în apă caldă, aproximativ o oră, apoi le ții la scurs.
Într-un castron, pui brânza de vaci de asemenea bine scursă, crema de brânză și smântâna și amesteci cu un tel. Mixezi ouăle cu zahărul tos și cel vanilat, 5-7 minute, la viteză medie, până ce compoziția își triplează volumul și se albește. Torni amestecul de ouă peste brânză, adaugi coaja rasă de lămâie sau de portocală, stafidele bine scurse, apoi omogenizezi. Adaugi făina combinată cu grișul și cu praful de copt și încorporezi cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare, de jos în sus.
Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coci 15 minute, la 180 °C, apoi reduci temperatura la 160 °C și mai coci desertul încă jumătate de oră. Scoți pasca din cuptor și o lași să se răcească înainte să o porționezi. O decorezi cu zahăr pudră.