Joi, 4 Decembrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Ghid de cumpărături
Dezvoltare personală
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Alegeri Primăria București 2025
Război în Ucraina
Istoria zilei
Bucătărie
Pagina 19
Cum faci cea mai bună varză a la Cluj: rețeta tradițională ardelenească. Nu folosi niciodată ulei și nici bulion
Pentru a obține un preparat perfect, cu gustul de odinioară, trebuie urmate câteva reguli, iar ingredientele trebuie alese cu grijă.
Bucătărie
20 ian. 2023
Rețeta celui mai popular preparat. Secretul ciorbei de perișoare, cum le faci ca să nu se desfacă la fiert
Preparat nelipsit de pe mesele românești, cea mai bună ciorbă de perișoare se gătește după rețeta regretatului gastronom, Radu Anton Roman. Mâncarea delicioasă se acrește cu borș și se drege cu smântână.
Bucătărie
12 ian. 2023
Carnea în untură, deliciu de pe vremea bunicii: secretele preparatului care „bate friptura”. Cât se păstrează
Carnea prăjită se păstrează timp de mai multe luni, dacă se adaugă untură peste ea. Rețeta preparatului delicios, la fel cum gătea bunica, o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
Bucătărie
10 ian. 2023
Detoxificarea după Sărbători: 5 rețete de supe light, sănătoase și hrănitoare
După excesele alimentare din perioada Sărbătorilor, putem să ne detoxifiem natural organismul renunțând la câteva obiceiuri alimentare nesănătoase.
Bucătărie
04 ian. 2023
Remediul care te pune pe picioare după Revelion. Cum faci delicioasa ciorbă de burtă, secretele gătirii
Nimic nu te ajută să-ți revii după mahmureală decât o ciorbă de burtă. Rețeta preparatului gustos o regăsim la regretatul jurnalist Radu Anton Roman. Pașii gătirii se găsesc în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Bucătărie
02 ian. 2023
Marije Vogelzang, food designer, explică de ce mâncatul de carne afectează schimbările climatice și cum oamenii deja mănâncă insecte
Neerlandeza Marije Vogelzang vede dincolo de produsul din farfurie și consideră că a mânca este o experiență personală, însăși calitatea alimentului putând fi schimbată în funcție de starea emoțională, educația și mediul în care trăiește persoana respectivă.
Bucătărie
01 ian. 2023
Cea mai bună rețetă cu pește: cum să-ți impresionezi musafirii de Revelion
Cea mai bună și simplă rețetă cu pește, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente, dar care cu siguranță te va face, în ochii tuturor, cea mai bună gospodină.
Bucătărie
31 dec. 2022
Mesele de Sărbători ale românilor: între mâncărurile sacre de Crăciun și superstiițiile culinare de Revelion FOTO
Masa în familie a fost dintotdeauna punctul central al Sărbătorilor de iarnă, însă cum au evoluat în timp preferințele culinare ale românilor și ce obiceiuri s-au păstrat?
Bucătărie
31 dec. 2022
Ziua șuncii/ Bacon Day. Cum erau răsplătiți bărbații care nu se certau cu soțiile timp de un an
Ziua de 30 decembrie este sărbătorită în Statele Unite ale Americii drept Ziua şuncii (Bacon Day). Originile bacon-ului sunt foarte îndepărtate și puțină lume știe că şunca a avut, de-a lungul veacurilor, şi o importantă funcţie socială.
Bucătărie
30 dec. 2022
Tort Diplomat pentru masa de Anul Nou. Cum faci cel mai fin desert: rețeta copilăriei
Valuri de frișcă vanilată, fructe savuroase, pișcoturi de șampanie: cel mai bun tort al Revelioanelor de altădată a revenit în atenția gurmanzilor.
Bucătărie
29 dec. 2022
Șuba, noua salată de boeuf. Rețeta preparatului care nu trebuie să lipsească de pe masa de Anul Nou
Șuba este o salată originară din Rusia, care a devenit populară în fostele țări sovietice, iar în ultimii ani și în România.
Bucătărie
28 dec. 2022
Țările cu cea mai bună mâncare din lume în 2022. Pe ce loc se clasează România FOTO
Bucătăria mediteraneeană este considerată cea mai bună din lume, iar două țări din această regiune ocupă primele poziții ale topului.
Bucătărie
27 dec. 2022
Ce alimente să mănânci după masa grea de Crăciun. Ce n-ar trebui să lipsească din meniu
Dacă ți-ai dorit să te bucuri din plin de mesele copioase de Crăciun și parcă ai vrea să ai acum grijă de organismul tău, mai ales că se apropie Revelionul, cu alte tentații, poți opta, între cele două sărbători, pentru alimente mai ușoare.
Bucătărie
27 dec. 2022
Ce poți face cu resturile de la masa de Crăciun. Retransformă friptura, cârnații și cozonacul
Masa de Crăciun a fost copioasă, dar nu-i aşa că a rămas multă mâncare, ca în fiecare an? Transformă bucatele clasice în mâncăruri deosebite și savuroase.
Bucătărie
26 dec. 2022
Ciorba perfectă care te drege după mesele copioase de Crăciun. Cu ce se acrește ca să iasă delicioasă
Un preparat gustos, o zeamă acră care te drege după mesele îmbelșugate de Crăciun este ciorba de potroace. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, un adevărat profesionist în arta culinară.
Bucătărie
25 dec. 2022
Cornulețele de Crăciun, desertul delicios cu vanilie și migdale. Rețeta lui chef Cristian Rușanu
Cornulețele de Crăciun reprezintă un desert delicios, plăcut de toată lumea, ce stă pe masa de Sărbători.
Bucătărie
24 dec. 2022
Ce sunt „Scutecele lui Iisus”, bunătatea de post care se mănâncă numai în Ajunul Crăciunului
De sărbători, în Vrancea se păstrează cu sfinţenie tradiţiile. În ziua de 24 decembrie, două sunt evenimentele majore din Ajunul Crăciunului.
Bucătărie
23 dec. 2022
Curcanul cu orez și ochiurile pe canapea, delicatesele de la masa de sărbători din Crăciunul interbelic
La fel ca în ziua de azi, gospodinele acelor vremuri erau preocupate de pregătirea bucatelor pentru mesele festive, experimentând reţete noi.
Bucătărie
23 dec. 2022
Faimoasa rețetă de sarmale din carne de bou și porc, fierte în vin Cotnari, a epigramistului Păstorel Teodoreanu
Păstorel Teodoreanu a fost un mare scriitor, poet, epigramist, traducător şi avocat, dar în acelaşi timp se pricepea la fel de bine la gastronomie şi la vinuri.
Bucătărie
23 dec. 2022
Cum să prepari carnea și cârnații la garniță. Delicioasa rețetă tradițională cu usturoi
Bunicii și străbunicii noștri păstrau în garniță untura, carnea și cârnații. O metodă bună de conservare care încă se mai păstrează pentru gustul inconfundabil al cărnurilor astfel păstrate.
Bucătărie
23 dec. 2022
Secretul pentru a avea o carne de porc la cuptor mai suculentă și mai fragedă
Carnea de porc e vedetă pe mesele de Crăciun. Dacă la o salată de boeuf sau o piftie mai poți renunța, cu friptura e ceva mai greu. Dacă vrei ceva mai savuros, poți încerca o rețetă de carne de porc la cuptor.
Bucătărie
23 dec. 2022
Baigli: cum faci celebrul cozonac unguresc cu mac sau nucă. E mai ușor și rapid decât cozonacul clasic
Unii îl consideră cozonac, alții ruladă, însă acest preparat face parte din categoria deserturilor delicioase de Crăciun și se prepară mai ușor decât un cozonac obișnuit.
Bucătărie
23 dec. 2022
Rețeta recomandată de Ambasada Danemarcei la București pentru Crăciun
Cartofii sunt o parte esențială a cinelor de Crăciun din multe țări - iar Danemarca are un fel de mâncare cu cartofi foarte special și pentru Crăciun: „Brunkartofler” (cartofi caramelizați).
Bucătărie
23 dec. 2022
Idei de aperitive pentru masa de Crăciun. Cum transformi castraveții în brăduți și crochetele în oameni de zăpadă
Pe lângă salata de beuf și piftie, pe masa de Crăciun trebuie să existe și câteva platouri cu aperitive. Acestea pot fi realizate, cu puțină îndemânare, în spiritul sărbătorilor de iarnă.
Bucătărie
23 dec. 2022
Ghidul condimentelor: cum le combini. Ce se pune la carne, pește, ouă, brânzeturi, legume
Există câteva asocieri culinare care dau un gust special mâncărurilor. Fiecare ingredient are, până la urmă, perechea lui. Iată cele mai potrivite condimente pentru principalele categorii de alimente.
Bucătărie
21 dec. 2022
Desertul preferat al Reginei Elisabeta, rapid și ieftin. Cum faci prăjitura de care suverana nu se despărțea
Un desert simplu, fără coacere, se afla printre puținele plăceri ale Reginei Elisabeta. Răposata suverană nu se despărțea nicăieri de această prăjitură delicioasă. În fiecare zi servea o felie subțire din acest tort senzațional.
Bucătărie
21 dec. 2022
Ce este pomana porcului și cum o pregătești. Rețeta tradițională a preparatului delicios care se face de Ignat
De Ignat, românii care taie porcul se delectează după o zi obositoare cu o friptură delicioasă. Este pomana porcului, un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc.
Bucătărie
20 dec. 2022
Cum marinezi perfect carnea de porc: așa obții cea mai fragedă și suculentă friptură
Cu doar câteva trucuri simple și condimente bine alese poți face diferența între un preparat savuros și un eșec culinar.
Bucătărie
20 dec. 2022
Secretele turtelor tradiționale de Crăciun, cunoscute și drept „scutecele lui Iisus”
În satele din zona Moldovei, de Crăciun, gospodinele continuă să păstreze cu sfinţenie o reţetă veche din moşi-strămoşi. Este vorba de „scutecele lui Iisus” sau „pelincuțele Domnului”, un desert tradițional.
Bucătărie
20 dec. 2022
Secretul sarmalelor care se topesc în gură. Cât trebuie fierte și cu ce se unge oala în care se gătesc
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun, iar un preparat perfect va impresiona musafirii. Maestrul gastronomiei româneşti, regratatul Radu Anton Roman a dezvăluit secretele sarmalelor care se topesc în gură.
Bucătărie
19 dec. 2022
Halka tatlisi, desertul „depravat“ al Istanbulului. A fost numit „viagra naturală“
Halka tatlisi este un desert tradițional turcesc și unul dintre cele mai vechi preparate stradale. În trecut, era gustarea preferată a clienților bordelurilor.
Bucătărie
19 dec. 2022
Salată de boeuf după o rețetă care nu dă greș. Varianta „corectă” sau cea cu pui în loc de vită
Nelipsită de pe mesele festive ale Sărbătorilor de iarnă, salata de boeuf este prima opțiune a oricărei gospodine care, de Crăciun sau Anul Nou vrea să-și impresioneze oaspeții cu un meniu clasic.
Bucătărie
18 dec. 2022
Două secrete ale celor mai gustoase jumări crocante: tipul de slănină și momentul scoaterii din ceaun
Masa tradițională de Crăciun nu e desăvârșită fără un castron cu jumări rumenite, preparate după gustul fiecăruia, mai mult sau mai puțin crocante, ultima variantă fiind și opțiunea cea mai apreciată.
Bucătărie
17 dec. 2022
← Pagina 18
Pagina 20 →