Luni, 3 Noiembrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Primăria București 2025
Bucătărie
Pagina 19
Ziua șuncii/ Bacon Day. Cum erau răsplătiți bărbații care nu se certau cu soțiile timp de un an
Ziua de 30 decembrie este sărbătorită în Statele Unite ale Americii drept Ziua şuncii (Bacon Day). Originile bacon-ului sunt foarte îndepărtate și puțină lume știe că şunca a avut, de-a lungul veacurilor, şi o importantă funcţie socială.
Bucătărie
30 dec. 2022
Tort Diplomat pentru masa de Anul Nou. Cum faci cel mai fin desert: rețeta copilăriei
Valuri de frișcă vanilată, fructe savuroase, pișcoturi de șampanie: cel mai bun tort al Revelioanelor de altădată a revenit în atenția gurmanzilor.
Bucătărie
29 dec. 2022
Șuba, noua salată de boeuf. Rețeta preparatului care nu trebuie să lipsească de pe masa de Anul Nou
Șuba este o salată originară din Rusia, care a devenit populară în fostele țări sovietice, iar în ultimii ani și în România.
Bucătărie
28 dec. 2022
Țările cu cea mai bună mâncare din lume în 2022. Pe ce loc se clasează România FOTO
Bucătăria mediteraneeană este considerată cea mai bună din lume, iar două țări din această regiune ocupă primele poziții ale topului.
Bucătărie
27 dec. 2022
Ce alimente să mănânci după masa grea de Crăciun. Ce n-ar trebui să lipsească din meniu
Dacă ți-ai dorit să te bucuri din plin de mesele copioase de Crăciun și parcă ai vrea să ai acum grijă de organismul tău, mai ales că se apropie Revelionul, cu alte tentații, poți opta, între cele două sărbători, pentru alimente mai ușoare.
Bucătărie
27 dec. 2022
Ce poți face cu resturile de la masa de Crăciun. Retransformă friptura, cârnații și cozonacul
Masa de Crăciun a fost copioasă, dar nu-i aşa că a rămas multă mâncare, ca în fiecare an? Transformă bucatele clasice în mâncăruri deosebite și savuroase.
Bucătărie
26 dec. 2022
Ciorba perfectă care te drege după mesele copioase de Crăciun. Cu ce se acrește ca să iasă delicioasă
Un preparat gustos, o zeamă acră care te drege după mesele îmbelșugate de Crăciun este ciorba de potroace. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, un adevărat profesionist în arta culinară.
Bucătărie
25 dec. 2022
Cornulețele de Crăciun, desertul delicios cu vanilie și migdale. Rețeta lui chef Cristian Rușanu
Cornulețele de Crăciun reprezintă un desert delicios, plăcut de toată lumea, ce stă pe masa de Sărbători.
Bucătărie
24 dec. 2022
Ce sunt „Scutecele lui Iisus”, bunătatea de post care se mănâncă numai în Ajunul Crăciunului
De sărbători, în Vrancea se păstrează cu sfinţenie tradiţiile. În ziua de 24 decembrie, două sunt evenimentele majore din Ajunul Crăciunului.
Bucătărie
23 dec. 2022
Curcanul cu orez și ochiurile pe canapea, delicatesele de la masa de sărbători din Crăciunul interbelic
La fel ca în ziua de azi, gospodinele acelor vremuri erau preocupate de pregătirea bucatelor pentru mesele festive, experimentând reţete noi.
Bucătărie
23 dec. 2022
Faimoasa rețetă de sarmale din carne de bou și porc, fierte în vin Cotnari, a epigramistului Păstorel Teodoreanu
Păstorel Teodoreanu a fost un mare scriitor, poet, epigramist, traducător şi avocat, dar în acelaşi timp se pricepea la fel de bine la gastronomie şi la vinuri.
Bucătărie
23 dec. 2022
Cum să prepari carnea și cârnații la garniță. Delicioasa rețetă tradițională cu usturoi
Bunicii și străbunicii noștri păstrau în garniță untura, carnea și cârnații. O metodă bună de conservare care încă se mai păstrează pentru gustul inconfundabil al cărnurilor astfel păstrate.
Bucătărie
23 dec. 2022
Secretul pentru a avea o carne de porc la cuptor mai suculentă și mai fragedă
Carnea de porc e vedetă pe mesele de Crăciun. Dacă la o salată de boeuf sau o piftie mai poți renunța, cu friptura e ceva mai greu. Dacă vrei ceva mai savuros, poți încerca o rețetă de carne de porc la cuptor.
Bucătărie
23 dec. 2022
Baigli: cum faci celebrul cozonac unguresc cu mac sau nucă. E mai ușor și rapid decât cozonacul clasic
Unii îl consideră cozonac, alții ruladă, însă acest preparat face parte din categoria deserturilor delicioase de Crăciun și se prepară mai ușor decât un cozonac obișnuit.
Bucătărie
23 dec. 2022
Rețeta recomandată de Ambasada Danemarcei la București pentru Crăciun
Cartofii sunt o parte esențială a cinelor de Crăciun din multe țări - iar Danemarca are un fel de mâncare cu cartofi foarte special și pentru Crăciun: „Brunkartofler” (cartofi caramelizați).
Bucătărie
23 dec. 2022
Idei de aperitive pentru masa de Crăciun. Cum transformi castraveții în brăduți și crochetele în oameni de zăpadă
Pe lângă salata de beuf și piftie, pe masa de Crăciun trebuie să existe și câteva platouri cu aperitive. Acestea pot fi realizate, cu puțină îndemânare, în spiritul sărbătorilor de iarnă.
Bucătărie
23 dec. 2022
Ghidul condimentelor: cum le combini. Ce se pune la carne, pește, ouă, brânzeturi, legume
Există câteva asocieri culinare care dau un gust special mâncărurilor. Fiecare ingredient are, până la urmă, perechea lui. Iată cele mai potrivite condimente pentru principalele categorii de alimente.
Bucătărie
21 dec. 2022
Desertul preferat al Reginei Elisabeta, rapid și ieftin. Cum faci prăjitura de care suverana nu se despărțea
Un desert simplu, fără coacere, se afla printre puținele plăceri ale Reginei Elisabeta. Răposata suverană nu se despărțea nicăieri de această prăjitură delicioasă. În fiecare zi servea o felie subțire din acest tort senzațional.
Bucătărie
21 dec. 2022
Ce este pomana porcului și cum o pregătești. Rețeta tradițională a preparatului delicios care se face de Ignat
De Ignat, românii care taie porcul se delectează după o zi obositoare cu o friptură delicioasă. Este pomana porcului, un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc.
Bucătărie
20 dec. 2022
Cum marinezi perfect carnea de porc: așa obții cea mai fragedă și suculentă friptură
Cu doar câteva trucuri simple și condimente bine alese poți face diferența între un preparat savuros și un eșec culinar.
Bucătărie
20 dec. 2022
Secretele turtelor tradiționale de Crăciun, cunoscute și drept „scutecele lui Iisus”
În satele din zona Moldovei, de Crăciun, gospodinele continuă să păstreze cu sfinţenie o reţetă veche din moşi-strămoşi. Este vorba de „scutecele lui Iisus” sau „pelincuțele Domnului”, un desert tradițional.
Bucătărie
20 dec. 2022
Secretul sarmalelor care se topesc în gură. Cât trebuie fierte și cu ce se unge oala în care se gătesc
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun, iar un preparat perfect va impresiona musafirii. Maestrul gastronomiei româneşti, regratatul Radu Anton Roman a dezvăluit secretele sarmalelor care se topesc în gură.
Bucătărie
19 dec. 2022
Halka tatlisi, desertul „depravat“ al Istanbulului. A fost numit „viagra naturală“
Halka tatlisi este un desert tradițional turcesc și unul dintre cele mai vechi preparate stradale. În trecut, era gustarea preferată a clienților bordelurilor.
Bucătărie
19 dec. 2022
Salată de boeuf după o rețetă care nu dă greș. Varianta „corectă” sau cea cu pui în loc de vită
Nelipsită de pe mesele festive ale Sărbătorilor de iarnă, salata de boeuf este prima opțiune a oricărei gospodine care, de Crăciun sau Anul Nou vrea să-și impresioneze oaspeții cu un meniu clasic.
Bucătărie
18 dec. 2022
Două secrete ale celor mai gustoase jumări crocante: tipul de slănină și momentul scoaterii din ceaun
Masa tradițională de Crăciun nu e desăvârșită fără un castron cu jumări rumenite, preparate după gustul fiecăruia, mai mult sau mai puțin crocante, ultima variantă fiind și opțiunea cea mai apreciată.
Bucătărie
17 dec. 2022
Rețetă de cozonac fără frământare, ideală pentru cei care se grăbesc
Dacă n-ai timp destul pentru a pregăti o masă tradițională de Crăciun, dar vrei să umpli casa cu miros de cozonaci, ca să te bucuri cu cei dragi de gustul lor, poți încerca o variantă simplă, fără frământare.
Bucătărie
15 dec. 2022
De ce sunt speciale sarmalele românești? Câte feluri avem și de ce se mănâncă în Oltenia sarmale cu piftie VIDEO
Preparate de generații întregi pe teritoriul țării noastre, sarmalele au dobândit componenta tradițională și specificul local.
Bucătărie
15 dec. 2022
Rețetă de scovergi. Preparatul simplu, de post, pus de localnicii Dâmbovicioarei pe mesele turiștilor VIDEO
Dacă vreți să gustați celebrele scovergi preparate de tanti Fița din Dâmbovicioara, mergeți în pitoreasca localitate argeșeană! Sau puteți încerca acasă rețeta tradițională pe care localnica o face de zeci de ani!
Bucătărie
14 dec. 2022
Rețeta cârnaților tradiționali, vedeta mesei de Crăciun. Secrete pentru un preparat gustos care se topește în gură
Delicioșii cârnați făcuți în casă sunt vedeta mesei de Crăciun. Pentru a-i găti perfect puteți urma rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, care are și câteva secrete pentru un preparat gustos care se topește în gură.
Bucătărie
14 dec. 2022
Secretele cârnaților de casă afumați, dar suculenți. Condimentele care desăvârșesc savoarea
Se apropie Crăciunul, iar gospodinele și gospodarii pregătesc bucate alese, numai bune de savurat la mesele în familie sau alături de oaspeți. Când vine vorba de cârnați, rețetele diferă de la casă la casă.
Bucătărie
13 dec. 2022
Rețetă rapidă de prăjitură: Pandișpan cu fructe, gem sau ciocolată
Vrei un desert rapid, pufos și delicios? Încearcă rețeta de pandișpan cu fructe, gem sau ciocolată, recomandată de un promotor al tradițiilor locale din comuna Dâmbovicioara.
Bucătărie
12 dec. 2022
Cum faci cea mai bună piftie: ce carne alegi, când se pune usturoiul, cum o filtrezi să iasă clară
Piftia este un preparat nelipsit de pe masa de Sărbători, dar există câteva trucuri pentru ca ea să fie desăvârșită.
Bucătărie
12 dec. 2022
Secretul maionezei care nu se taie. Rețeta celebrului Jamie Oliver, ce ulei se folosește pentru un gust delicios
Nu mai este un secret că maioneza ridică probleme multor gospodine. Renumitul bucătar, Jamie Oliver, spune că reușita sosului stă în modul de preparare, dar și în tipul de ulei folosit.
Bucătărie
09 dec. 2022
← Pagina 18
Pagina 20 →