Băile cu sare înlătură oboseala şi calmează nervii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapia în salină este indicată în caz de astm bronşic, pentru rezultate vizibile fiind necesare două-trei cure pe an Sarea conţine un complex de substanţe minerale care acţionează

Terapia în salină este indicată în caz de astm bronşic, pentru rezultate vizibile fiind necesare două-trei cure pe an

Sarea conţine un complex de substanţe minerale care acţionează favorabil asupra organismului.

Terapia pe bază de sare vindecă mai ales boli ale căilor respiratorii, în principal astm bronşic. Specialiştii recomandă ca, pentru rezultate vizibile, bolnavii să urmeze cure de două-trei ori pe an câte 10-12 zile în mediul subteran al unor saline. Băile cu sare marină, procurată de la farmacie, au un efect înviorător asupra organismului şi reduce durerile reumatice.

Anghine pectorale, faringite sau pneumonii, astm bronşic sau sinuzită cronică sunt afecţiuni care pot fi tratate cu succes în saline amenajate. "Tratamentul în salină se efectuează de-a lungul întregului an, deoarece temperatura este întotdeauna constantă.

Pentru ca rezultatele asupra sănătăţii să fie vizibile, sunt necesare două-trei cure pe an a câte 10-12 zile. Bolnavii efectuează mişcări respiratorii timp de 30-40 de minute", a afirmat dr. Georgiana-Ozana Tache, de la Centrul de Recuperare Medicală "Medical Care". Speleoterapia (terapia pe bază de sare) este contraindicată celor care suferă de tuberculoză pulmonară, cardiopatie cronică ischemică, epilepticilor, dar şi femeilor cu o sarcină avansată.

Alte întrebuinţări ale sării

Pentru relaxare - Sarea marină are o acţiune de calmare a organismului, oferind o senzaţie plăcută de confort şi prospeţime. Amestecaţi în baie 350 de grame de sare marină, care poate fi procurată de la farmacie. În apa obţinută trebuie să staţi 15-20 de minute. Această procedură înlătură oboseala şi calmează nervii. Starea pielii se îmbunătăţeşte, aceasta devine mai netedă şi mai elastică.

Temperatura soluţiei cu sare marină pentru baie trebuie să fie de 36-37 de grade Celsius, faceţi 10-12 asemenea băi în 24 de ore. Tratamentul calmează durerile reumatice. În apa cu sare puteţi adăuga şi câteva picături de ulei esenţial, de eucalipt, mentă sau lavandă, pentru deconectarea mentală şi fizică.

Pentru bucle rezistente - Dacă aveţi părul drept şi vă doriţi să fie ondulat, nu vă grăbiţi să vă faceţi permanent. Este o procedură agresivă pentru firul de păr. Secretul, mult mai simplu, constă în spray-ul cu sare marină, pe care îl puteţi face foarte bine acasă.

Puneţi într-o sticlă apă şi sare, închideţi cu un capac dotat cu pulverizator, şi în felul acesta veţi avea propriul produs cosmetic. Orice tip de păr are, în mai mică sau mai mare măsură, capacitatea de a se ondula uşor - iar sarea marină constituie un stimulent. Se aplică produsul apoi se lasă să se usuce liber. Ar fi indicat ca părul să nu fie spălat în prealabil.

Pentru pielea uscată - Sarea grunjoasă este un excelent exfoliant, dacă o amestecaţi cu ulei de măsline şi mălai în proporţii egale. Şi în acest amestec puteţi adăuga ulei esenţial, spre exemplu de grepfrut. Corpul trebuie frecat bine cu palmele, folosind mixtura. Apoi trebuie clătit cu apă călduţă sau rece. Pielea devine astfel mai fină şi mai elastică.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite