Hyundai aduce la Geneva Intrado, un concept SUV alimentat cu hidrogen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania coreeană şi-a fixat un ţel foarte înalt şi anume revoluţionarea segmentului SUV cu ajutorul unui automobil ce foloseşte energiile alternative pentru propulsie. Astfel a luat naştere Intrado, un concept Hyundai ce beneficiază de tehnologia fuel cell.

Prototipul a fost conceput în cadrul centrului de cercetare şi dezvoltare Hyundai Motor Europe, din Rüsselsheim, Germania şi este rezultatul cooperarii dintre echipele Hyundai de design si de proiectare sub bagheta maestrului Peter Schreyer.

Intrado susţine convingerea Hyundai că tehnologiile avansate şi designul inteligent pot fi îmbinate pentru a îmbunătăţi experienţa conducătorului auto şi a pasagerilor. Exteriorul respectă filosofia “fluidic sculpture”, specifică tuturor modelelor Hyundai, în timp ce interiorul pune accentul pe funcţionalitate şi adaptabilitate şi se remarcă prin materialele utilizate.

Conceptul este propulsat de o nouă generaţie de motoare Hyundai cu tehnologie fuel cell, care utilizează un acumulator Li-ion de 36 kWh.Timpul de realimentare este foarte scurt, autonomia fiind aproximativ 600 de kilometri. De notat este faptul că apa este singurul produs secundar rezultat.

SUV-ul beneficiază de tehnologii noi de producţie şi asamblare, în curs de brevetare, care asigură o structură uşoară şi rezistentă, asigurând o protecţie crescută la impact şi o procedură de reparare extrem de eficientă.

Peter Schreyer, preşedintele şi directorul de design al Hyundai Motor Group a precizat: „Modern si elegant, Intrado reflecta receptivitatea si inovarea continua, caracteristice marcii Hyundai”, în timp ce Thomas Bürkle, Chief Designer în cadrul centrului tehnic Hyundai Motor Europe spune despre concept următoarele: „Conform promisiunii de a oferi un autovehicul mai bine adaptat stilului de viaţă al clienţilor, Intrado prezintă cea mai nouă interpretare a design-ului cu linii fluide. Exteriorul este definit printr-un profil simplu, dar sportiv, iar interiorul corespunde perfect diferitelor stiluri de viaţă ale generaţiei actuale.”

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite