Atenţie, RADAR! Poliţia vânează vitezomanii cu pistoale laser de ultimă generaţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joaca de-a şoarecele şi pisica, în care poliţiştii ascund maşinile dotate cu radar pentru a-i vâna pe vitezomani, capătă noi dimensiuni. Poliţia Română a anunţat, într-un comunicat, că echipajele de la Rutietă au fost dotate cu opt radare de tip LTI 20-20 TruCAM, aparate laser considerate de specialişti drept cele mai performante de pe piaţă şi aproape imposibil de detectat.

LTI 20-20 TruCAM este singurul aparat radar portabil cu laser din lume care include o cameră foto şi video de înaltă definiţie şi poate genera în timp real rapoarte despre geolocaţie, prin intermediul modulului GPS. Dispozitivul filmează HD, face fotografii detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale şoferului.

De asemenea, LTI 20-20 TruCAM poate măsura simultan vitezele mai multor vehicule aflate în mers, pe acelaşi sens. Şi, atenţie, păcăleşte tradiţionalele detectoare de radar.

Sigur, depăşirea vitezei este una dintre principalele cauze ale accidentelor grave. Şi, cum viaţa are prioritate, astfel de măsuri de prevenţie şi domolire a vitezomanilor sunt binevenite. Dar şi mai bine ar fi ca în România autostrăzile să nu mai fie un subiect tabu, iar un drum 200-300 km, respectând limitele legale, să dureze patru, cinci ore.

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite