Vulturul apare pe noile tricouri ale "stejarilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Burcea * Foto: Marian Burlacu
Stelian Burcea * Foto: Marian Burlacu

Valentin Calafeteanu şi Stelian Burcea, doi dintre componenţii naţionalei de rugby, au prezentat astăzi tricourile pe care le vor îmbrăca la meciurile de la Cupa Mondială, de la toamnă. Acestea sunt produse de Kooga şi sunt realizate dintr-un material avangardist.

Moda tricourilor mulate pe corp a fost lansată de Adidas, care a furnizat echipei de rugby a Noii Zeelande echipamentul pentru Cupa Mondială din 1999. Atunci, acestea au stârnit stupoare, jucătorii semănând mai degrabă cu nişte luptători... Cum nu reţineau transpiraţia, fiind greu de prins, la placaj, acele tricouri au fost, mai apoi, adoptate de majoritatea echipelor importante din rugby-ul mondial.

România nu a făcut nici ea excepţie, folosind tricouri mulate pe corp şi în anii trecuţi. O va face şi la Cupa Mondială din această toamnă. Realizate de Kooga, acestea sunt în culorile tradiţionale, galben şi albastru. Pe partea frontală, în lateral sus se află logo-ul FRR, frunza de stejar (stânga), respectiv cel al Rugby World Cup (dreapta). Mai jos, "creionat" în material, este un vultur cu crucea în plisc (stema României) - acesta este unul dintre elementele de noutate. Pe mâneca din dreapta se află o aripă de cultur, stilizată, iar pe cea din stânga steagul naţional, care, spre deosebire de tricourile de la RWC 2003, este aşezat corect (atunci culorile au fost inversate...). "Am ales să jucăm cu vulturul pe piept pentru a ne simţi cât mai aproape de România şi de români. Pe mâneca dreaptă, partenerii noştri australieni de la Kooga au continuat ideea stemei şi au desenat aripile vulturului", a subliniat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby (FRR).

image

Materialul principal din care sunt confecţionate noile tricouri se cheamă Hydrosteel. Acesta conferă rezistenţă echipamentului. În plus, datorită lui corpul respiră foarte bine, iar transpiraţia nu este reţinută. În acelaşi timp, tricourile sunt foarte rezistente, fiind extrem de dificil de rupt. "Părţile laterale sunt din Hydrosteel Mesh, un material care facilitează scăderea temperaturii corpului. Mânecile sunt Evapostretch, care permite tricoului să fie mulat pe braţe fără a incomoda în vreun fel mişcarea. Aceleaşi materiale au fost folosite pentru tricourile Australiei, Canadei, precum şi a echipelor din Samoa, Tonga şi Fiji", a explicat Petrache.

La Cupa Mondială din Noua Zeelandă, România va juca împotriva Angliei, Scoţiei, Argentinei şi Georgiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite