România, perspective europene înfricoșătoare: dezastrul care se prefigurează din vară încolo ANALIZĂ

0
0
Publicat:

Campionatul românesc, deși de o calitate fotbalistică îndoielnică, a avut, totuși, sare și piper la ultimele stagiuni. Pentru că, de fiecare dată, lupta pentru supremație a fost pasionantă și s-a dus până în ultimele runde.

Fanii români au suferit multe dezamăgiri sportive în ultimii ani. FOTO: Platforma X
Fanii români au suferit multe dezamăgiri sportive în ultimii ani. FOTO: Platforma X

Acum, din păcate, s-a pierdut și suspansul care compensa lipsa de valoare. Pentru că, deși n-am ajuns nici măcar la jumătatea play-off-ului, care abia urmează în weekend, locul 1 a fost adjudecat deja, în proporție de 99%, de FCSB. Nu degeaba a spus Gigi Becali că, dacă punctele s-ar mai înjumătăți o dată, tot echipa sa va termina pe locul 1!

S-a ajuns la această situație, nu doar pentru că FCSB a avut continuitate, plus un lot superior în care strălucesc fotbaliști precum Coman și Olaru, dar și pentru că urmăritoarele roș-albaștrilor au fost incredibil de slabe! Când ne uităm la ierarhia play-off-ului, după patru etape, observăm un detaliu șocant. Și anume faptul că CFR Cluj, aflată pe locul 2, deci principala contracandidată la titlu pentru FCSB, a strâns doar 4 puncte în play-off! E un bilanț bulversant, mai ales dacă ne uităm la ce s-a întâmplat la edițiile anterioare ale Superligii. De fiecare dată, după patru etape din play-off, ocupanta locului 2 a strâns mai multe puncte decât CFR Cluj, la ora actuală! Iată ce ne spune statistica:

*Sezonul 2022-2023 – Locul 2, CFR Cluj = 6 puncte după patru etape

*Sezonul 2021-2022 – Locul 2, FCSB = 9 puncte după patru meciuri

*Sezonul 2020-2021 – Locul 2, CFR Cluj = 9 puncte după patru runde

*Sezonul 2019-2020 – Locul 2, Universitatea Craiova = 9 puncte după patru etape

*Sezonul 2018-2019 – Locul 2, FCSB = 9 puncte după patru meciuri

Această neputință fără precedent a echipei de pe locul 2 e un alt motiv pentru care, recent, inclusiv Victor Pițurcă s-a arătat șocat de nivelul campionatului, în dialog cu sport.ro.

Campionatul e slab, slab. FCSB a fost echipa cea mai constantă și de asta va și ieși campioană. Nu văd un jucător foarte valoros la Rapid. Au fost aduși jucători lipsiți de forță, fără forță, care iată că joacă un meci bine și patru prost. La CFR Cluj, Dan Petrescu trebuia să fie un Ferguson al campionatului nostru. Normal și logic era ca Dan Petrescu să antreneze 20 de ani CFR-ul pentru performanțele pe care le-a realizat, el e născut ca antrenor pentru CFR“, a spus fostul selecționer, în încercarea de a explica de ce urmăritoarele FCSB-ului s-au tot împiedicat.

Urmează momentul adevărului

Acum, când mai avem șase etape din play-off, singura miză e clasarea pe podium, pe locurile 2 și 3, cele care oferă perspectiva participării în viitorul sezon al cupelor europene. Dar și aici apare o problemă! Rămâne de văzut cum se vor descurca reprezentantele noastre în competițiile UEFA, dacă pe plan intern ele au lăsat o impresie dezolantă, cu excepția FCSB-ului! Dacă în anii trecuți, în care am avut un campionat palpitant, ne-am cam făcut de râs în Europa, ne putem imagina doar ce poate urma acum, în preliminariile competițiilor continentale.

Play-off, etapa a 4-a

Vineri

Universitatea Craiova – Farul 1-2

Duminică

CFR Cluj – FCSB 0-1

Luni

Rapid – Sepsi 0-1

Clasament

1. FCSB 44 de puncte

2. CFR Cluj 31p*

3. Universitatea Craiova 31p*

4. Farul Constanța 29p*

5. Rapid 28p*

6. Sepsi 27p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite