Prodan, o moarte misterioasă: la ce se uita în momentul în care a făcut infarct şi cum i-au ieşit analizele în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fundaş s-a stins la 44 de ani din cauza unui infarct. E primul fotbalist care s-a ridicat la cer din echipa care i-a scos pe români pe stradă în timpul Mondialului din 1994.

Fotbalul din Europa de Est a rămas fără doi jucători emblematici în 2016. În februarie, bulgarii l-au pierdut pe Trifon Ivanov (50 de ani) în urma unui atac de cord. 

Acum, românii l-au pierdut pe Daniel Prodan, după ce inima sa a cedat la doar 44 de ani. Tragedia s-a petrecut, miercuri seara, şi a fost anunţată pe pagina de facebook a jurnalistului Dorin Chioţea, bun prieten cu fostul internaţional. „Este cea mai cumplită ştire exclusivă pe care o dau în toată cariera mea. Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urmă cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Atacul de cord a survenit la foarte puţin timp după ce soţia sa a venit de la serviciu. După ce s-au îmbrăţişat, cei doi s-au decis să pună masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV, Didi s-a prăbuşit sub privirile Liciniei şi ale fiului său de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal Bucureşti“, a scris jurnalistul de la Realitatea TV.

Chioţea a detaliat cum s-au derulat evenimentele ulterior: „Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaş tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soţiei sale, Licinia, care la 19.57 a anunţat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat: <<În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit şi al doilea. Ambele maşini au avut dotari de ultimă generaţie şi medici urgentişti experimentaţi, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce e posibil, din păcate inima sa a cedat>>”.

Inima lui Daniel Prodan a fost repusă în funcţiune de trei ori, însă, de fiecare dată, pulsul a dispărut după câteva secunde. „De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenţie a medicilor. De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată). Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final, cele două echipaje au aflat numele pacientului, de la nişte prieteni de familie“, a adăugat Chioţea.

Se uita la Răzvan Lucescu

Mircea Sandu a povestit ce făcea Daniel Prodan în secundele premergătoare infarctului. „Se uita la un interviu acordat de Răzvan Lucescu, s-a ridicat din fotoliu, s-a aplecat, a căzut şi acesta a fost momentul“, a spus fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

Iar Gică Popescu a dezvăluit că a făcut un ultim schimb de mesaje cu cel poreclit „Tătuca“, cu câteva minute înainte de tragedie. „Chiar înainte de momentul în care s-a stins, Didi îmi trimitea mesaje...Mă uit în gol la telefon şi văd ultima noastră conversaţie. Măcar am apucat să ne luăm rămas bun...Odihneşte-te în pace, prieten drag!“, a scris „Baciul“ pe pagina sa de facebook.

Analizele i-au ieşit proaste prin 2012

Moartea subită a lui Prodan a şocat lumea fotbalului, mai ales că, potrivit spuselor fostului medic al naţionalei, Pompiliu Popescu, „Tătuca“ era sănătos tun.

„E incredibil, n-ai nicio boală, nu te doare nimic şi te prăbuşeşti dintr-odată şi mori. E de necrezut pe un corp sănătos să apară infarct miocard. Cauze pot fi destule, însă el era perfect sănătos. Ani la rând i-am fost medic şi niciodată, dar absolut niciodată n-a avut probleme cardiace“, a spus Pompiliu Popescu.

Singurul viciu al fostului fotbalist era băutura, însă, potrivit mai multor surse, el renunţase inclusiv la alcool în ultima perioadă. Mai mult, Mircea Sandu a insistat că Didi ducea o viaţă activă şi sănătoasă şi după ce a renunţat la cariera de fotbalist. „Didi mergea la sală, mergea în Herăstrău şi alerga. Nu ştiu dacă îşi făcea vreun control, dar sfatul meu e pentru toată lumea ca, după 45 de ani, să meargă, anual, la un control medical. Am trăit o experienţă şi ştiu ce spun“, a declarat „Naşul“ la „Pro Sport Live“.

În ciuda acestor afirmaţii, un om care a lucrat la FRF, pe vremea când Prodan lucra şi el în cadrul federaţiei, ne-a dezvăluit că, prin 2012, Prodan a efectuat un set de analize, iar rezultatele au ieşit proaste.

Fata lui Prodan e studentă în Olanda

În urma lui Prodan au rămas soţia, Licinia, băiatul, Răzvan, fotbalist în devenire, legitimat la Atletico Regal Bucureşti, şi fata, Ştefania, studentă în Olanda. Fratele lui Daniel Prodan, Ciprian, a jucat şi el fotbal, ca atacant, la cluburi precum Olimpia Satu Mare, ASA Târgu-Mureş, Universitatea Cluj, Poli AEK Timişoara, Ethnikos Asteras (Grecia), FC Braşov, Gaz Metan Mediaş, Victoria Brăneşti, Spicul Mopan Bucureşti. În primul eşalon, a totalizat 64 de meciuri şi 7 goluri.

Sâmbătă va fi înmormântat în jurul prânzului

Trupul neînsufleţit al lui Daniel Prodan a fost depus, joi, de la ora 14.00, la capela Bisericii „Sfântul Ilie“ din Pipera, Drumul Bisericii, nr. 43 A. Cei care vor sa-şi ia rămas bun de la Didi sunt aşteptaţi şi vineri, între orele 10.00 şi 18.00, la Zona VIP de la „Arena Naţională“ (intrarea prin Bulevardul Maior Coravu). Vineri seara, la ora 20.00, sicriul va fi readus la Biserica „Sfantul Ilie“, urmând ca sâmbătă de la ora 14.00, la cimitirul cu acelaşi nume să aibă loc înmormântarea. Gică Popescu şi Viorel Moldovan, foşti colegi la echipa naţională şi buni prieteni ai lui Daniel Prodan, au ajuns, joi, acasă la fostul internaţional, cu sicriul în care acesta va fi înmormântat.

Daniel Claudiu Prodan

Data naşterii: 23 martie 1972, Satu Mare

Data decesului: 16 noiembrie 2016, Voluntari

Post: fundaş central

Cariera de jucător: Olimpia Satu Mare (1990-1992), Steaua Bucureşti (1992-1996, 2000), Atlético Madrid (1997-1998), Glasgow Rangers (1998-2000), Rocar Bucureşti (2000-2001), FC Naţional Bucureşti (2001, 2002), Messina Calcio (2002)

Palmares: 5 titluri, 1 Cupă a României, 2 Supercupe ale României cu Steaua Bucureşti

Echipa naţională: 54 selecţii / 1 gol (1993-2001). A jucat la Campionatul Mondial din 1994 şi la Campionatul European din 1996

Cupe europene: 38 meciuri / 1 gol

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite